fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić i Vladimir Putin

Predsednik Srbije GLAVNI JUNAK moskovske parade: PUTIN I VUČIĆ SPREČILI TIHO OTIMANJE KOSOVA

Foto: Profimedia
"Glavni junak moskovske parade bio je Vučić" 

Ruski i srpski predsednici Vladimir Putin i Aleksandar Vučić zajedničkim nastupom na Paradi pobede u Moskvi sprečili "tiho otimanje Kosova", procenjuje glavni urednik "Novog standarda" Željko Cvijanović. 

Prenosimo deo teksta jednog od najboljih poznavalaca geopolitičkih prilika: 

Ne verujem da je Aleksandra Vučića, otkad se bavi politikom, na nekom događaju videlo više miliona Zemljana kao u sredu na moskovskoj paradi, gde je sa Bibijem Netanijahuom bio gost Vladimira Putina. O počasti koju je tom prilikom doživeo, posebno posle kampanje povedene, kako se to radi u poslednje vreme, istovremeno iz Beograda i zagreba, rečeno je dosta. 

Aleksandar Vučić, Vladimir Putin i Benjamin Netanijahu
Aleksandar Vučić, Vladimir Putin i Benjamin Netanijahu
Foto: Profimedia

Ali nije rečena ni reč o ogromnoj globalnoj simboličkoj roli u kojoj se našao Vučić. Naime, Putin, politički naslednik onih snaga koje su uz velike žrtve slomile nacizam, okupio je Nehtanijahua, političkog naslednika Jevreja, iako brojčano ne najvećih, ali svakako najparadigmatičnijih žrtava Drugog svetskog rata. I Vučića, čija simbolička poruka je ovde bila najsuptilnija. Jer Vučić nije samo politički potomak žrtava jednog naroda u odnosu na brojnost, on je i mnogo više. 

Glavni junak moskovske parade bio je Vučić, onaj Vučić koji je povijao pod teretom kosovskog problema, definišuće tačke decenija na prelazu vekova, u kojima je fašizam započeo svoj novi život, još jednom  nošen snagom velikih zapadnih sila. Rečju, nije Putin na paradi od Kosova pravio globalni simbol, on je samo krupnoj globalnoj političkoj činjenici dao značaj kakav zaslužuje. 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 2 Pogledaj sve komentare
Srbin 's picture

Srbin

Zivi bili Kosmet je Srbija.

1 | 0
Rako's picture

Rako

Braćo rusi i naša srca kucaju punim kapacitetom za vas

0 | 0

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
17 Beograd