Skip to main content
Aleksandar Vučić

Vučić - KAKO REŠITI KOSOVSKI PROBLEM? Niko ne zna odgovor, a svi znaju šta ne valja!

Foto: Prva TV Printscreen
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je na Prvoj TV , a govorio je o kampanji „Budućnost Srbije“, kosovskom pitanju, izborima...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u jutarnjem programu gde je razgovarao o aktuelnim temama.

Sin Ane Brnabić

Nakon čestitki su se na mrežama pojavile uvredljive montaže, a među onima koji su se pridružili izrugavanju je i Sergej Trifunović.

- Taj Sergej i ostali koje sam pominjao je najgori društveni talog političke elite. Vređa dete, Anu i Milicu a to samo govori o njemu. Nimalo nisam fasciniran njihovim bezobrazlukom i primitivizmom. Nikada neće uspeti da poraze i uplaše pristojnu Srbiju, a Ani i Milici čestitam - završio je predsednik.

Protesti i izbori

- Svaki čovek ima prava da izađe da glasa ili ne. Neću da razgovaram sa delom opozicije koja je opljačkala ovu zemlju, Đilasom, Šolakom... Radite šta hoćete dok ne kršite zakon. Protesti me ne interesuju dok god ih organizuju političari, a građani me interesuju i sa njima ću da razgovaram, svako nek dođe kod mene i razgovaraću.

"Da klečim za Oluju ili Klečku neću nikada"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da nema nameru da kleči i izvinjava se za Oluju ili Klečku i da nije spreman da se izvinjava onima koji nisu zaslužili naše izvinjenje, samo da bi se nekome dodvoravao. 

Predsednik želi da čuje glas građana Raškog okruga: Objavljen novi spot za kampanju "Budućnost Srbije"

Predsednik želi da čuje glas građana Raškog okruga: Objavljen novi spot za kampanju "Budućnost Srbije"

Vučić je, gostujući u Jutarnjem programu TV Prva, na konstataciju da je Milojko Pantić iz Saveza za Srbiju tražio od njega da kleči i izvinjava se samoproglašenom Kosovu, pojasnio da ovaj predstavnik opozicije traži da klekne i pred Hrvatima, Bošnjacima i Albancima. 

- To neću učiniti, osim ukoliko to nije nasušna potreba našeg naroda. Ja da se izvinjavam onima koji nisu zaslužili naše izvinjenje, neću da radim da bi se dodvoravao Milojku Pantiću ili nekima sa Zapada - naglasio je on. 

Aleksandar Vučić
Foto: Prva TV Printscreen

Vučić je kazao da vodi politiku u interesu Srbije i da se bori za Srbiju. 

- Nije mi teško da molim nemačku kancelarku Angelu Merkel ili kineskog predsednika Si Ðipinga za investicije. Moliću i klečaću za sve što je dobro za Srbiju, ali da klečim i izvinjavam se za Oluju ili Klečku ne pada mi na pamet - poručio je on. 

Vučić je kazao da predstavnici Saveza za Sbriju mogu da kleče i da se izvinjavaju, što su radili i ranije, pa nisu dobili ničije poštovanje. 

- Ja nikada neću da unizim svoju zemlju i dozvolim da se ponižava naš narod - naglasio je on. 

Kosovsko pitanje

Što se tiče kosovskog pitanja, predsednik je rekao da izgleda svi znaju bolje od njega.

- Kada sam imao debatu sa Tačijem, moji protivnici nisu mogli nista da kažu jer sam bio mnogo pripremljeniji od Tačija, mada njima Srbija nije na prvom mestu. Svako govori šta hoće - rekao je predsednik upitavši voditelje kao građane kako bi trebalo rešiti pitanje Kosova?

Aleksandar Vučić
Foto: Prva TV Printscreen

- Niko ne zna odgovor na to pitanje i svi znaju da ništa ne valja. Ja sam preuzeo odgovornost za taj posao jer me je Vlada ovlastila. Znam da za bilo kakvo rešenja da ponudim u Srbiji, većinu neće dobiti. objasnio je Vučić.

- Ja taj rizik preuzimam na sebe i to i radim. Sa jedne strane da se suočim prvo sa kritikama, a onda pričamo o rešenju. Mi danas nemamo zamrznuti konflikt jer Albanci ga neće, oni hoće puno rešavanje i konsolidaciju države koju su napravili. Odnos Srba i Alnbanaca je za nas ključni faktor. Evropa i Amerika žure ka rešenju jer vide nervozu Albanaca i boje se sukoba, a Srbija je rekla da nećemo dozvoliti napad na naše građane i želimo da izbegnemo sukobe - objasnio je Vučić i podsetio kako smo prekršili Ustav kada smo dozvolili da Crna Gora ode,  a onda smo Ustav iz 2006. doneli da bismo poslali poruku da Kosovo ne damo ni za živu glavu.

- A onda isti ti danas sole pamet o Ustavu a dozvolili su Albancima da odlukom o nezavisnosti sruše ustav.

- Vlast tada nije učinila ništa da odbrani Ustav, dozvolila je proglašenje ilegalne države na teritoriji Srbije... Za razliku od njih koji su potkradali naš narod na KiM, mi tamo samo ulažemo - dodao je Vučić.

Aleksandar Vučić
Foto: Prva TV Printscreen

- Znate da uvek govorim istinu i znate da i stranci kažu da je "Vučić težak čovek i odvratan čovek, ali na njega niko ne može da utiče"... Ja sve čujem i u stanju dam da sve saslušam, ali služim samo Srbiji - objasnio je on i izrazio bojazan da će problem Kosova ostati našoj deci.

- Boriću se svom snagom i svim srcem, ali verovatno neću uspeti, biću politčki poražen - rekao je Vučić i rekao da ima ideju za rešenje problema Kosova, te da je nešto već rekao Albancima, ali da nešto nije.

Poseta Institutu za majku i dete

Na početku gostovanja, Vučić se osvrnuo poseti odeljenju Hematoonkologije Instituta za majku i dete na kojem se leči mali Zlatan s kojim se predsednik slikao.

- Ne znam ni kako da se branim, ni zašto da se branim. Na racionalan način otišao sam u Insitut za majku i dete. Posebnu sam pažnju posvetio kako je užasno važno da je najvažnije za povećanje životnog standarda kako će izgledati naši klinički centri. Mi smo kao država dali 142 miliona dinara dali za Institut. Tamo sam dočekao na pristojan način sa njegovim timom i onda smo dogovrili još 20 miliona evra. Apsolutno ćemo sve rekonstruisati a naša deca će imati bolje uslove da se leče - rekao je predsednik.

Napadaju Vučića jer se SLIKAO S DETETOM, a prava istina je DRUGAČIJA (FOTO)

Napadaju Vučića jer se SLIKAO S DETETOM, a prava istina je DRUGAČIJA (FOTO)

- Stavio sam masku, nazuvice, nisam ušao ni u jednu sobu već sam im mahao. Toliko je potresno videti tu decu kako se bore i njihove majke. One su po 24 sata sa svojom decom u sobi, bore se sa time, žele da ih lekari izleče, nekada čekaju po nekoliko puta koštanu srž kako bi se izlečili. Kada smo ih obilazili deca su bila nasmejana, posebno su svi i lekari bili srećni kada su čuli šta ćemo sve da uradimo.

- Prođem ja pored sobe dečaka sa kojim sam se slikao i znam da dečačići u tom uzrastu vole da pokazuju mišiće i on mi pokaže i ja mu kažem koliko si jak... Mahnuo sam dečaku, u tom trenutku majka je izašla i zamolila me: "Predsedniče htela sam da vas zamolim da se slikate sa Zlatanom". Sad zamislite na šta bi to ličilo da odbijem! Pritom, majka nije nosila masku, ni nazuvice. 

Napali su direktora Instituta, doktora Radoja Simića, zbog moje posete, i nazvali ga sendvičarom... Svaki pristojan čovek u Srbiji je "sendvičar" ako se ne slaže sa političkim talogom...

Vučić je govorio o tome koliko je urađeno u prethodnih šest godina i šta je realno da će biti urađeno u narednom periodu.

Srpski predsednik dobio pismo od kineskog kolege: Si Đinping pozvao Vučića u Peking!

Srpski predsednik dobio pismo od kineskog kolege: Si Đinping pozvao Vučića u Peking!

Da li ekonomski oporavak zemlje može zaista da podigne plate i penzije? Otvoreno i o kosovskom problemu, odnosu Srbije i velikih sila, izborima tačno u 9:10h predsednik Srbije razgovarao je sa voditeljima jutarnjeg programa Prve televizije.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd