fbpx
Skip to main content
Vojska Kosova

Ruski ekspert za bezbednost OTKRIO: Tzv. vojska Kosova Srbiji NE MOŽE NIŠTA, Rusi su uz nas

Foto: Profimedia/ilustracija
Potom su osvanule informacije da su SAD, koje su kosovskim Albancima i dozvolile stvaranje vojske, istovremeno odobrile i kupovinu oružja za 300 miliona evra. Albanci se nadaju da bi im pomoć u oružju mogla stići i od Hrvatske.

Aleksandar Ionov, zamenik direktora ruskog Instituta bezbednosti i održivog razvoja, napominje da Kosovo nema pravo na formiranje sopstvene Vojske.

- Kosovo je teritorija koja nije predmet međunarodnog prava, pošto je ova regionalna jedinica izvršila secesiju pod pritiskom američkih agresora na Jugoslaviju, posebno na teritoriji Srbije. Iz ovoga sledi da ova formacija nema pravo na stvaranje oružanih jedinica u skladu s usvojenim deklaracijama UN-a. Ako rukovodstvo ove teritorije odluči o obuci novih oružanih plaćenika i terorista, onda će Srbija i njeni saveznici zadržati pravo na simetričan odgovor. Ovo će dovesti do novih tenzija u Evropi i prisiliti srpsko rukovodstvo da mobiliše svoje vojne jedinice. Shodno tome, svaka provokacija Kosovara može dovesti do vojne eskalacije - kaže on na početku, napominjući da je zapravo Zapad stvorio Kosovo kao centar nestabilnosti na Balkanu i na teritoriji jedinstvene Evrope.

ŠOKANTAN PLAN ALBANACA! Priština povlači PET UŽASNIH POTEZA na Kosovu koji će označiti početak TEŠKIH SUKOBA!?

SPREMA SE NAPAD: Čim osnuju vojsku Kosova, KREĆU NA MOST u Kosovskoj Mitrovici

- Rusija treba da pomogne i pomoći će bratskom narodu. Za to postoje mirni diplomatski alati, ali ako su iscrpljeni, onda će Rusija naći načine za rešavanje sukoba - navodi on.

Vojni analitičar Vlade Radulović naglašava da tzv. vojska Kosova ne može da ugrozi Srbiju jer je naša vojska veoma moćna, ali da ipak predstavlja opasnost za naš narod na KiM.

Aleksandar Vučić i Vladimir Putin
Aleksandar Vučić i Vladimir Putin
Tanjug/​Rade Prelić

- Mi imamo zaista ozbiljan bezbednosni sistem. Ali, postavlja se pitanje zaštite srpskog stanovništva na KiM i naše imovine i svetinja, jer prosto suočiće se s tim da će biti u okruženju onih komandanata koji su do juče učestvovali u terorističkim borbama OVK. Ne možemo očekivati da će neko ko je učestvovao u akcijama OVK i zločinima nad Srbima sada da se zalaže za mir - kaže Radulović.

Vulin: Vučić je s pravom zabrinut

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da formiranje vojske Kosova jeste izazov i pretnja za bezbednost u regionu i da je predsednik Vučić s pravom zabrinut. Vulin je upitao kakva je potreba da se formira bilo kakva oružana snaga na prostoru KiM.

Sećate se Albanca koji je rušio SRPSKE SVETINJE pre 14 godina? Umro je 2015., a sada je i njegovu porodicu stigla BOŽJA KAZNA!

- Da zanemarimo pravo, pravdu, da sve to stavimo na stranu i postavimo konkretno pitanje šta će vam vojska? Protiv koga ćete da se borite? Napašćete Crnu Goru? Severnu Makedoniju? Snage KFOR-a? Albaniju? Ako vam služi za borbu protiv Srbije odmah je raspustite, jer Srbija nema nameru da napada svoju južnu pokrajinu niti da učestvuje u bilo kakvim ratovima i sukobima - poručio je Vulin.

Pratite nas i na instagramu.

 

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Kiša jakog intenziteta
16 Beograd