Skip to main content
Vojislav Šešelj

ŠEŠELJ OPLEO PO AMERIKANCIMA: Radikali na prijemu u ambasadi Venecuele, a evo šta je rekao lider SRS (VIDEO)

Foto: SRS
Podrška SRS Venecueli

Nova grupa članova i funkcionera Srpske radikalne stranke, predvođena predsednikom stranke prof. dr Vojislavom Šešeljem, posetila je danas Ambasadu Venecuele u Beogradu kako bi potpisali otvoreno pismo u kome su narod Venecuele i prijatelji te države apelovali na građane Sjedinjenih Američkih Država da se usprotive eventualnoj vojnoj intervenciji.

Srpski radikali takođe su izrazili svoju solidarnost i podršku prijateljskom narodu Venecuele i predsedniku Nikolasu Maduru, koji se nalaze pod žestokim spoljnim pritiscima istih onih sila koje su 1999. godine varvarski bombardovale Srbiju.

SAJAMSKI POPUST OD 100€ PO REZERVACIJI ZA EGZOTIČNE DESTINACIJE!

SAJAMSKI POPUST OD 100€ PO REZERVACIJI ZA EGZOTIČNE DESTINACIJE!

U svom obraćanju dr Šešelj je istakao da je obaveza srpskog naroda, koji je preživeo američku agresiju, da bude na strani slabijeg i onoga ko je ispravan, a to je Venecuela i njen legitimno izabrani predsednik Maduro koji daje sve od sebe da zaštiti svoj narod. Dr bŠešelj je izrazio uverenje da će se narod Venecuele odbraniti i da će sprečiti svaki eventualni pokušaj puča.

On je naveo da su Sjedinjene Američke Države glavni pokretači nemira u Venecueli i da je njihov cilj da se dočepaju ogromnih prirodnih bogatstava ove države, pre svega zaliha nafte.

Dr Šešelj je istakao da je Srbija mala država čija pomoć može biti samo simbolična, na šta je reagovala otpravnica poslova ambasade Venecuele Dia Nader de el Andari koja je rekla da i moralna podrška iz Srbije mnogo znači narodu te južnoameričke zemlje. Prijemu u ambasadi Venecuele prisustvovao je i ambasador Kube u Beogradu Gustavo Trista del Todo.

Ranije su svi poslanici Srpske radikalne stranke u Narodnoj skupštini Republike Srbije pristupili poslaničkoj Grupi prijateljstva sa Venecuelom u znak podrške predsedniku te zemlje Nikolasu Maduru čiji legitimitet osporava venecuelanska opozicija uz podršku zapadnih zemalja.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd