fbpx
Skip to main content
ALeksandar Vučić

SMEDEREVSKA PALANKA POBEDILA BEDU: Vučić, Malović i Vučen uradili dobar posao

Foto: Dušan Marić
U vreme kad je opštinu preuzelo sadašnje rukovodstvo,  račun opštine je sedam godina bio u neprekidnoj blokadi

Za samo tri godine stanje u Smederevskoj Palanci se poboljšalo toliko da su građani ove opštine pomalo već počeli da zaboravljaju ružnu stvarnost sa kojom su živeli godinama, a koju im je „obezbedila“ vlast DS i SPS: višegodišnja blokada računa opštine i većine javnih preduzeća zbog milionskih dugovanja, ulice bez ulične rasvete, deponije smeća oko kontejnera, višegodišnje svakodnevne restrikcije vode i beznađe hiljada Palančana, zbog nemogućnosti da nađu bilo kakav posao.

ORL specijalista upozorava: Ne ignorišite ove simptome! Mogu ozbiljno da UGROZE VAŠE ZDRAVLJE!

ORL specijalista upozorava: Ne ignorišite ove simptome! Mogu ozbiljno da UGROZE VAŠE ZDRAVLJE!

(UŽIVO) VUČIĆ I LAJČAK U ČETIRI OKA: Počeo sastanak, čeka se obraćanje predsednika Srbije i predstavnika EU

(UŽIVO) VUČIĆ I LAJČAK U ČETIRI OKA: Počeo sastanak, čeka se obraćanje predsednika Srbije i predstavnika EU

Patrijarh Porfirije u izolaciji

Patrijarh Porfirije u izolaciji

U vreme kad je opštinu preuzelo sadašnje rukovodstvo,  račun opštine je sedam godina bio u neprekidnoj blokadi. Kao i računi većine javnih preduzeća i ustanove. Ukupan dug je iznosio oko 29 miliona evra. Sada, već dve godine, opština posluje normalno.

-Tu i tamo pojave se neki problemi ali ih, zahvaljujući velikom razumevanju predsednika i Vlade Srbije, rešavamo u hodu, tako da građani više ne trpe zbog gluposti i neodgovornosti onih političara koji su od Palanke objektivno bili napravili crnu rupu Srbije – kaže Nikola Vučen, predsednik opštine. 

Sadašnje rukovodstvo opštine je samo za struju nasledilo dug od milijardu i 200 miliona dinara, od čega je 700 miliona bio dug "Vodovoda".

Smederevska Palanka
Foto: Dušan Marić

Do pre tri godine, delovi Palanke su svakodnevno ostajali bez vode i po 14 sati dnevno. Već godinu i po dana snabdevanje vodom je potpuno normalizovano.

- Kad smo preuzeli odgovornost za vođenje lokalne samouprave, vodovod je isporučivao samo 45 litara vode u sekundi. Kopanjem novih i čišćenjem starih bunara, zamenom dela vodovodne mreže i čišćenjem iste, došli smo do protoka od 200 litara u sekundi. Sa sopstvenih izvorišta.

Put do Velike Plane, najbliža veza Palanke sa auto-putem Beograd-Niš, bio je toliko u rupama i zakrpama da je na pojedinim deonicama bila ugrožena bezbednost saobraćaja. Sad je to moderna saobraćajnica, sa proširenim kolovozom, u čiju rekonstrukciju je Vlada Srbije uložila pet miliona evra.

Smederevska Palanka
Foto: Dušan Marić

- Još oko sedam miliona evra država je uložila je u rekonstrukciju glavne saobraćajnice kroz grad, od vojne kasarne do skretanja za Azanju i ostalih saobraćajnica. Rekonstruisano je 7 km puta prema Topoli, 18 km puta u Kusadku, put između Kusadka i Azanje u dužini od 7 kilometara, po tri i po km puta za Cerovac i Vodice. Na tri i po kilometra rekonstruisane glavne gradske saobraćajnice zamenjena je vodovodna i kanalizaciona mreža – ističe Vučen. 

Pre samo godinu dana Guberaš, lokacija na granici između Palanke i Plane, bio je utrina zarasla u korov. Danas na tom mestu stoji moderna fabrika, korejanske kompanije Kjungšin kejbl, površine nekoliko hiljada kvadratnih metara, u kojoj će se proizvoditi kablovi za električne instalacije u automobilima.

- Fabrika će zvanično početi sa radom u aprilu, ali već sad tamo je 250 radnika, koji su na obuci. Plan je da se do kraja ove godine zaposli 700 a do maja sledeće godine 1.000 radnika. Još jedna takva investicija i Palanka će biti potpuno drugi grad. 

Sportskim rečnikom rečeno, Smederevska Palanka je pobedila - bedu. Palančani ističu da najveće zasluge za ovu timsku pobedu pripadaju trojici igrača: Aleksandru Vučiću, Branku Maloviću i Nikoli Vučenu.

Predsedniku Srbije zato što je doveo korejsku fabriku, dao nalog Vladi Srbije da rekonstruište put do Plane i  glavnu saobraćajnicu kroz Palanku i što je, kako kažu u ovoj opštini, bio tu da pomogne uvek kad je pomoć bila potrebna. 

Smederevska Palanka
Foto: Dušan Marić

Malović zato što je, kao najbiži Vučićev saradnik zadužen za Podunavski okrug, selektovao tim koji uspešno vodi opštinu, na čelu sa Nikolom Vučenom i svojim autoritetom prekinuo praksu međusobnih otvorenih sukoba, kako unutar SNS tako i između vladajućih političkih stranaka, koji su Palanku karakterisali godinama i bili uzrok stalne političke nestabilnosti u opštini.

Nikola Vučen, kojeg je upravo Malović „izvukao iz rukava“ i predložio za prvog čoveka Palanke, za sad se pokazao kao jedno od boljih kadrovskih rešenja SNS na mestu predsednika opštine u ovom delu Srbije.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
6 Beograd