Skip to main content
Milojko Pantić

Srpska lista kritikovala Milojka Pantića koji je na mitingu u Topoli opravdao zločine u Jasenovcu i NATO bombardovanje, a Kosovo nazvao "bivšom pokrajinom"

Foto:YoutubePrintscreen/Južne vesti
Srpska lista kritikovala je u saopštenju za medije Milojka Pantića zbog njegovog večerašnjeg govora na protestu u Topoli, navodeći da takvi kao Pantić zaslužuju jedino prezir.

- To da je Savezu za Srbiju, Jeremiću, Đilasu i Obradoviću Kosovo i Metohija izmišljotina, balast kog se treba osloboditi i teret koga se treba rešiti, poznato je odavno, a večeras je potvrdio i njihov glasnogovornik Milojko Pantić - navodi Srpska lista u saopštenju.

Takvima, poručuju iz SL, nikada nijedan građanin Srbije ne sme poveriti svoje poverenje i našu otadžbinu na upravljanje, jer, "neko kome je Jasenovac simbol mržnje Srba prema Hrvatima, a Kosovo i Metohija lažna nacistička izmišljotina, ne zaslužuje ništa drugo nego prezir i da se pošalje tamo gde mu je i mesto - u takozvani Savez za Srbiju". 

Učesnici protesta "1 od 5 miliona" ostavili venac i zapalili sveće ispred RTV Pančevo: Zaposleni zabrinuti za sebe i svoje porodice

Učesnici protesta "1 od 5 miliona" ostavili venac i zapalili sveće ispred RTV Pančevo: Zaposleni zabrinuti za sebe i svoje porodice

Kako su preneli mediji, Pantić, nekadašnji poznati sportski novinar, na mitingu u Topoli rekao je da je bombardovanje bilo opravdano, optužio je Srbiju za raspad Jugoslavije i otvoreno priznao Kosovo govoreći o problemima u "bivšoj južnoj pokrajini".

Milojko Pantić već je nekoliko puta govorio na protestima opozicije, a na mitingu u Topoli, pošto je opravdao NATO bombardovanje, Srbiju je optužio za raspad Jugoslavije...

- Srbija je zapalila ratni požar, uništila Jugoslaviju, a zatim dozvolila da Srbiju zbog Kosova bombarduju saveznici iz oba svetska rata - rekao je Pantić u Topoli.

Pantić je izjednačio najveću klanicu Srba, zloglasni Jasenovac i sve ostalo, relativizujući najmonstruozniji zločin na Balkanu svih vremena. Kao da to nije bilo dovoljno, pa je unizio srpske žrtve, ali i opravdao NATO bombardovanje.

Sem toga, otvoreno je priznao Kosovo, govorivši o problemima u "bivšoj južnoj pokrajini”.

Setimo se da su prošle nedelje Boško Obradović, Vuk Jeremić i Dragan Đilas već priznali "nezavisno Kosovo", a to u njihovo ime sada po Srbiji saopštava Milojko Pantić, koji je poručio: "Kosovo i Metohija nisu srce i duša Srbije, to je lažna nacionalistička izmišljotina".

Vremenska prognoza
Clear sky
37 Beograd