Skip to main content
Djilas, jeremić

SRPSKA OPOZICIJA NAVIJA ZA ALBANCE: Kosovo nije ušlo u Interpol, a oni osuli paljbu po predstavnicima Srbije!

Foto: Profimedija/Saša Džambić
Politikom "što gore to bolje" zvanični Beograd je sprečio članstvo Kosova u Interpolu i tako pomogao da kriminalci budu sigurniji, a borba protiv kriminala u regionu slabija.

- Vlast Napredne stranke je sebe ponovo stavila u poziciju lažnog dobitnika, koji stalno radi u korist štete interesa građana. Trebalo je da Srbija pokaže da joj je bezbednost ljudi najpreča, umesto da SNS pravi skupu predstavu za svoje glasače -  stav je predsednika Pokreta slobodnih građana i Građanskog bloka 381, Saše Jankovića. 

KO VISOKO LETI, NISKO PADA: Kurc i Haradinaj slavili u Prištini, a onda - HLADAN TUŠ!

Janković dodaje da je izjava ministra spoljnih poslova Ivice Dačića ispod nivoa koji se može komentarisati. Režim Srpske napredne stranke likuje jer na Kosovu i dalje neće važiti pravila i obaveze međunarodne policijske saradnje. Raspisane poternice biće bezvredne, kriminalci će se slobodno šetati. Da im je normalan život Srba na Kosovu i Metohiji cilj, da im je pravna država saveznik, radili bi sve suprotno. Janković je pre skoro godinu dana izjavio da Srbija treba da podstakne, a ne da se protivi članstvu Kosova u Interpolu, jer je to dobro za sigurnost građana, ostvarivanje pravde i borbu protiv kriminala. Tada ga je vlast tada nazvala izdajnikom.

U programu Građanskog bloka upisano je da Srbija ne treba da sprečava Kosovo u demokratskom razvoju, pa ni u učlanjivanju u sve međunarodne organizacije koje neguju demokratske vrednosti,uključujući i UN, već upravo suprotno, da podstakne taj proces, ali bez formalnog priznavanja nezavisnosti.

Istovremeno, potrebno je obezbediti najviši nivo ljudskih i manjinskih prava, te personalnu iteritorijalnu autonomiju za Srbe, institucionalizaciju njihovih organa lokalne i personalne samouprave, poštovanje i posebne garancije za njihova ljudska prava i slobodan i održiv povratak; eksteritorijalnost crkava i manastira, zaštitu svih imovinskih prava i zaštitu državne imovine po pravilima sukcesije. Sve to nužno je za istorijsko pomirenje Srba i Albanaca, bez koga nema boljitka u Regionu.

DA LI STE OČEKIVALI POBEDU SRBIJE NA GENERALNOJ SKUPŠTINI INTERPOLA?

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
Kod Valjeva's picture

Kod Valjeva

Sta bre ne razumete? KiM je deo Srbije,a Srbija je clan Interpola. Aloooo

2 | 0

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd