fbpx
Skip to main content
vucic

Ako je to opasno, što ste vi menjali granice 2008. godine? Vučić oduvao britanskog ambasadora Kifa

FOTO TANJUG/ SLUZBA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA PREDSEDNIKA SRBIJE/
"Čekam da dobijem odgovor što ste u roku od nekoliko dana priznali nezavisno Kosovo suprotno Rezoluciji 1244, suprotno međunarodnom pravu"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uzvratio je danas na izjavu britanskog ambasadora u Srbiji Denisa Kifa da je svaka promena granica rizična i opasna, pitanjem - "pa, što je menjao granice 2008?".

- Zašto je menjao granice Srbije 2008. godine? Hoće li da odgovori na to pitanje? Za Srbe je donelo ogroman rizik i cenu to što ste menjali granice 2008, što ste urušavali Srbiju 1999. godine, a za to ćete da nađete opravdanje u humanitarnoj katastrofi, i što ste menjali opet granice 1991, 1992", kazao je Vucić. 

- Svakih deset godina, kada to vama odgovara, vi možete da menjate granice, a kada neko drugi, koga se to tiče, nešto pokuša da uradi mimo vašeg znanja, onda komentarišete da će platiti cenu i da je visok rizik - istakao je Vucić.

Predsednik je, odgovarajući na pitanja novinara u Alpbahu, upitao takođe:

- A, koliki je rizik ukoliko do dogovora ne dođe? - te istakao da, suštinski, zamrznuti konflikt ne postoji, jer se, kaže, zapravo samo "čeka ko će na koga da udari".

On je istakao da ne želi da ide u ratove i sukobe i dodao da želi da veruje da je Kif imao dobru nameru.

- Ali, čekam da dobijem odgovor što ste menjali granice 2008. godine i što ste u roku od nekoliko dana priznali nezavisno Kosovo suprotno Rezoluciji 1244, suprotno međunarodnom pravu, zato što je to poseban slučaj, jer kada vi nešto odlučite imate pravo da kažete da je to poseban slučaj, a kada narodi kojih se to tiče o necemu odlučuju onda oni nemaju pravo na to - zaključio je predsednik.

Pročitajte i:

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
7 Beograd