Skip to main content
Aleksandar Vučić

VUČIĆEVA PORUKA PREDSEDNIČKIM KANDIDATIMA: Naučite da trpite kampanju

Foto: Tanajug/Dragan Kujundžić
Premijer je uputio kratku i jasnu poruku svim predsedničkim kandidatima.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras potencijalnim kandidatima za predsednika Republike da se nalaze u političkoj areni i da bi trebalo nauče da trpe negativnu kampanju, jer i on to trpi svaki dan.

Odgovarajući na pitanje novinara kako možemo da govorimo o civilizovanom društvu ako se skoro svaki dan potencijalni predsednički kandidati ponižavaju u medijima, Vučić je rekao da drugi mogu da pokušaju da ponize nekoga, ali da poniženje čovek čini samo sebi samom.

- Vi vašim odnosom pokazujete da li ste to učinili ili ne, rekao je Vučić.

(UŽIVO) VUČIĆ O BLOKADI HRVATSKE: Lekcije onih koji se plaše srpskih čokoladica i dižu spomenike ustašama NE PRIMAMO! (FOTO)

Kada je reč o negativnoj kampanji, premijer je rekao da je užasno mučno kada neko svakoga dana izgovara najstrašnije stvari protiv onoga ko misli drugačije i da je užasno mučno slušati i čitati šta se sve objavljuje protiv onih koji su podržali aktuelnu vlast, poput Gorana Bregovića, Nenada Lalatovića, Davora Štefaneka...

- Postalo je simbol pravog novinarstva ono što objavljuje onakav bolesnik Milovan Brkić. Svaki pristojan novinar ga ne smatra novinarom, samo što svi to preuzimaju, rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić
Foto: Tanajug/Dragan Kujundžić

On je dodao i da se najgore gadosti pišu na sajtovima koji podržavaju predsedničke kandidate.

- Nalazite se u političkoj areni. Naučite to da trpite. Ja to trpim svaki dan na međunarodnoj i domaćoj sceni, a nisam ovde došao da vam kukam i tražim podršku, rekao je Vučić.

PREMIJER UGOVORIO SA LAVROVIM: Novi „Migovi“ sleću u Srbiju 1. marta!

Premijer je rekao da ne bi ni spominjao predsedničke kandidate da ih novinari ne spominju.

- To ću da činim i ubuduće, rekao je Vučić i dodao da o njima ne misli ništa niti da će da govori o njima, osim činjenice da su pobedili.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Slaba kiša
20 Beograd