fbpx
Skip to main content
Avdulah Hoti

EKSPRESNA REAKCIJA IZ BEOGRADA: Lažni premijer nas pretnjama neće primorati na ustupke

Foto: Profimedia
Očekuje se reakcija međunarodne zajednice

Pretnja ponovnim uvođenjem anticivilizacijskih taksi na Kosovu na robu iz centralne Srbije i drugim agresivnim aktima, za koje Priština koristi eufemizam "reciprocitet", u suštoj je suprotnosti sa duhom koji je potreban dijalogu, izjavio je danas direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Sunčani oktobar i uživanje na obali Crvenog mora

Sunčani oktobar i uživanje na obali Crvenog mora

KOSOVSKI TERORISTI OPET PRETE: Vraćamo mere reciprociteta prema Srbiji

KOSOVSKI TERORISTI OPET PRETE: Vraćamo mere reciprociteta prema Srbiji

Hoti nastavlja da opstruira dijalog Beograda i Prištine: Neće biti Zajednice srpskih opština

Hoti nastavlja da opstruira dijalog Beograda i Prištine: Neće biti Zajednice srpskih opština

- Kao i pokušaj udarca dogovorima iz Vašingtona o ekonomskoj normalizaciji, budući da koncept "mini Šengena" podrazumeva dogovorena pravila, a ne jednostrane poteze. Neka premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti ne misli da će pretnjama primorati Beograd na ustupke i neka ne živi u iluziji da se njegovih pretnji iko plaši - poručio je Petković.

- Svojim ekstremističkim stavovima Hoti može naneti štetu samo sebi, ali i sopstvenim sugrađanima i stabilnosti regiona, što mi najmanje želimo. Očekujem da međunarodna zajednice oštro ukori Prištinu zbog najnovije serije provokacija i jezika pretnji i mržnje kojima se potkopava dijalog - dodao je Petković.

Dijalog Beograda i Prištine, navodi Petković, može uroditi plodom i doneti konkretna rešenja samo uz postojanje obostrane spremnosti na kompromis, saopštila je Kancelarija za KiM.

Beograd će nastaviti da dosledno ostavlja prostor za postizanje dogovora koji će svim građanima na Kosovu stvoriti uslove za bolji i sigurniji život, ali tu vrstu volje i ozbiljnosti konačno moraju da pokažu i albanski politički predstavnici u Prištini, poručuje direktor Kancelarije za KiM.

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd