fbpx
Skip to main content
Kosovo, Kosmet, Kosovo i Metohija, Šiptari, Teroristi

HAG NE MOŽE DA ZAŠTITI SVEDOKE: Fadilj Suljevići je ubijen, sigurno nije umro od kovida

Foto: Profimedia/ilustracija
Da teroristi nisu želeli da pošalju poruku, bacilli bi ga u jezero i niko ne bi znao šta se desilo s njim

Time što su telo Fadilja Suljevićija ostavili na brdu iznad jezera da ga rastrgnu divlje životinje, poslata je jasna poruka sledećem u nizu šta ga očekuje, odnosno svima onima koji bi trebalo da svedoče protiv nekadašnjih lidera i pripadnika OVK, poručuje Darko Trifunović, direktor Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost. 

ŠTA ĆE SAD DA KAŽU TAČI I HARADINAJ: Svedok Specijalnog suda u Hagu pronađen mrtav kraj jezera Badovac

ŠTA ĆE SAD DA KAŽU TAČI I HARADINAJ: Svedok Specijalnog suda u Hagu pronađen mrtav kraj jezera Badovac

JER BEZ KFORA, TO JE NOĆNA MORA: Iguman Sava Janjić u Dečanima primio komandanta Federičija

JER BEZ KFORA, TO JE NOĆNA MORA: Iguman Sava Janjić u Dečanima primio komandanta Federičija

PROPALA IDEJA ZAPADA ZA KOSMET: Okupljanje našeg naroda oko Srpske liste jedina šansa za opstanak

PROPALA IDEJA ZAPADA ZA KOSMET: Okupljanje našeg naroda oko Srpske liste jedina šansa za opstanak

- Očigledno da Specijalno tužilaštvo ne može da zaštiti svedoke, a videli smo i ranije kako prolaze oni koji su hteli da svedoče Ramuša Haradinaja i drugih kada su ih u sred bela dana ubijali na ulicama - kaže Trifunović.

Direktor Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost ističe da je upravo najnoviji slučaj ubistva primer kako mafijaši šalju jasnu poruku javnosti.

- Fadiljevo telo su namerno ostavili u brdima iznad jezera, da ga rastrgnu divlje životinje, jer su hteli da pošalju jasnu poruku drugima. Vidim da istražuju njegovu smrt kao sumnjivu, ali sigurno nije umro od kovida, jasno je šta se dogodilo. Da nisu želeli da pošalju poruku, bacilli bi ga u jezero i niko ne bi znao šta se desilo s njim, da li je otišao negde u Ameriku da se skloni ili nešto drugo. Očigledno da je neko provalio spisak svedoka, a obaveza Specijalnog suda u Hagu jeste da pronađe ko je u pitanju - navodi Trifunović.

Darko Trifunović
Darko Trifunović
Foto: Printscreen/TV Happy

Na pitanje kako će ovo uticati na 71 svedoka, kojima je sudija Specijalizovanih veća Kosova sa sedištem u Hagu dodelio zaštitne mere jer bi trebalo da svedoče u procesu protiv Hašima Tačija i drugih vođa OVK optuženih za ratne zločine na Kosovu 1998. i 1999. godine, Trifunović kaže:

- Pa eto jedan manje, eto kako utiče. Sada ne znamo da li je trebalo da svedoči protiv Tačija, ali poruka je jasna.

Da podsetimo, teroristi Hašim Tači i Ramuš Haradinaj, i njihovi ostali sledbenici iz terorističke OVK, koji su posle pomoći Zapada u secesionističkom ratu sa Srbijom zauzeli glavne političke funkcije na Kosmetu, poznati su i ranije po brojnim likvidacijama svedoka njihovih krivičnih dela, samo što do sada još nije postojala politička volja "demokratskih zapadnjačkih struktura" da te zločine istraži i osudi počinioce.

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
8 Beograd