Skip to main content
Albanci

"Majku ti srpsku i četničku, ZAKLAĆEMO TE..." Strašne PRETNJE mladom svešteniku na Kosovu - Evo šta su Albanci radili ZA BOŽIĆ

Foto: Profimedia/ilustracija
Trojica Albanaca presrela su ga na Badnje veče na putu kod sela Stanišor kod Novog Brda i uputili najstrašnije pretnje.

Jereju Bojanu Jevtiću, svešteniku iz sela Stanišor kod Novog Brda na Kosovu i Metohiji, grupa Šiptara zapretila je na Badnje veče klanjem samo zato što je Srbin!

On povlači sve konce, Haradinaj i Tači se ne pitaju ništa: Otkriveno kako su uvedene takse na srpske proizvode

Jevtića su Albanci presreli kolima na putu ka selu Stanišor, opsovali mu "srpsku i četničku majku" i rekli da će ga zaklati. Mladi sveštenik je slučaj prijavio policiji, koja je pokrenula istragu, ali do sada nije učinila ništa da pronađe počinioce.

Kosovo
Foto: Profimedia

Sveštenik Bojan Jevtić kaže da se ne oseća sigurno posle pretnji, pogotovo zbog činjenica da je ovo samo jedan u nizu sve učestalijih napada na srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji.

- Na Badnji dan krenuo sam u selo Stanišor, naseljeno Srbima, na osveštenje badnjaka u Crkvi Svetog Georgija. Išao sam putem, kada me je presreo automobil sa trojicom Albanaca. Dvojica su sedela napred, a bio je bar još jedan pozadi, iza zatamnjenih stakala. Vozač je izbacio pola tela iz automobila, uneo mi se u lice i rekao mi:"Četnik, majku ti srpsku i četničku, zaklaćemo te..." Zatim su dali gas i otišli – kaže Jevtić i dodaje da ne zna ko su napadači:

- Nikada ih nisam video. Rekao bih da su iali više od dvadeset godina. Pokušao sam da vidim tablice, ali su bile zamrljane blatom. Samo sam primetio da imaju oznaku Gnjilana. Telefonirao sam meštanima koji stanuju uz put i zamolio ih da pogledaju vozilo i da eventualno prepoznaju te momke, ali su oni negde usput skrenuli i više ih niko nije video.

Jevtić kaže da je slučaj prijavio kosovskoj policiji, ali sumnja da će ona pronaći i kazniti počinioce.

kosovo
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

- Jasno je da sam napadnut samo zato što sam Srbin, pravoslavni sveštenik... Što sam krenuo da narodu osvećujem badnjak i što ovde pokušavamo da uprkos svemu očuvamo tradiciju i zadržimo ljude na Kosovu. Zato me nije začudilo što su me policajci Albanci jedva saslušali i što nisu čak ni zapisnik sastavili. Tek kada se u ovom delu Kosova pročulo da sam napadnut, pokrenuli su nekakvu istragu. Ali naravno da od toga neće biti nikakve vajde, njima nije u interesu da uhvate počinioce – smatra Jevtić.

Prema njegovim rečima, ovo nije jedini napad na Srbe u okolini Gnjilana i Novog Brda u poslednje vreme.

"Kosovo je Serkosovobija"! Novo američko rešenje istorijskog spora

- Nekad je ovo bio miran kraj, ali sada su napadi postali sve učestaliji. Pretnje koje sam dobio sve češće dobijaju i drugi Srbi koji žive ovde. Mene lično ovo nije pokolebalo, ostajem uz svoj narod da podelimo i dobro i zlo. Ovaj narod ovde svakodnevno trpi napade i maltretiranje, sad su udarili i na sveštenstvo. To samo dokazuje da Albancima ništa nije sveto.

 

Pročitajte i:

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
7 Beograd