Utorak 19. mar 2024.
Vojska Srbije

ODATA POŠTA POGINULIM PILOTIMA: Obeležen Dan atomsko-biloško-hemijske službe Vojske Srbije

Foto: Ministarstvo Odbrane Republike Srbije
Obeležavanje Dana počelo je odavanjem pošte poginulim pilotima Ratnog vazduhoplovstva i PVO i preminulim pripadnicima ABH službe

Pripadnici Centra ABHO i 246. bataljona ABHO obeležili su u kruševačkoj kasarni "Car Lazar" 28. septembar - Dan atomsko-biloško-hemijske službe Vojske Srbije.

Obeležavanje Dana počelo je odavanjem pošte poginulim pilotima Ratnog vazduhoplovstva i PVO i preminulim pripadnicima ABH službe.

Komandant Centra ABHO pukovnik Sibin Dinčić pozdravio je goste i istakao da je protekli jednogodišnji period karakterisalo, uglavnom, sprečavanje širenja virusne infekcije Kovid-19. On je rekao i da su od proglašenja vanrednog stanja u Srbiji pripadnici Centra i 246. bataljona ABHO neprekidno bili angažovani na biološkoj dezinfekciji objekata Vojske Srbije, objekata i ustanova u gradovima i opštinama, privremenih smeštajnih centara i bolnica i kovid bolnica, komunikacija i javnih površina širom Srbije.

Dan ABH službe obeležava se u znak sećanja na 28. septembar 1932. godine, kada je na osnovu Uredbe ministra vojske i mornarice Kraljevine Jugoslavije u Kruševcu počelo formiranje prve jedinice protivhemijske zaštite – Barutanskog bataljona.

Koliko jezika govorite? Nekoliko saveta kako da ove JESENI doživite magičnu avanturu?

Koliko jezika govorite? Nekoliko saveta kako da ove JESENI doživite magičnu avanturu?

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd