Skip to main content
 • Read more foto Parovi

  Milijana ide POD NOŽ: Milojko ostao na mestu nem, ona se ukopala, po IZLASKU IZ VILE sledi OVO! (FOTO)

 • Read more Sloba i Kija Zadruga

  Posle INFORMACIJE da se POMIRILA sa BIVŠIM mužem, Kija poručuje - NA MENE TREBA OBRATITI PAŽNJU! (FOTO)

 • Read more aurus Svet

  RUSKI "AURUS" projezdio ulicama Moskve: U JEKU PRIPREME ZA DAN POBEDE! (VIDEO)

 • Read more Delije Košarka

  TVITER EKSPLODIRAO: Delije BESNE na dva čoveka! Evo koji igrač je SRAMOTNO odigrao i ko je KRIV za poraz

 • Read more Budućnost - Crvena zvezda Košarka

  GOREĆE PIONIR: Evo kada se igra majstorica Zvezde i Budućnosti za plasman u Evroligu

 • Read more Miroslav Lazanski Kosovo

  LAZANSKI UPOZORAVA SRBIJU NA VELIKI AMERIČKI BLEF: Odgovorićemo Prištini da ih ZABOLI! (VIDEO)

 • Read more Milorad Dodik Info

  "Hoćemo mirnu i stabilnu Srbiju! Republika Srpska vam poklanja svo poverenje!": Milorad Dodik izneo JASAN STAV! (FOTO)

Venecuela

Ovako će izgledati BITKA ZA VENECUELU! Ameri će imati JEDAN ZADATAK od PRESUDNE VAŽNOSTI - čekaju ih SPREMNI

Foto: Profimedia/ilustracija
Jedinice kopnene vojske i ratnog vazduhoplovstva venecuelanske armije su produžile sa intenzivnim pripremama za odbijanje eventualne vazdušno-kopnene agresije na Venecuelu, uz upotrebu masovnog raketnog udara koji bi izveli lovačko-bombarderski i pomorski kapaciteti Vojske SAD.

Primetna su brza premeštanja snaga ka zapadnim delovima zemlje, kao i njihova strateška disperzija u cilju izbegavanja većih gubitaka ukoliko dođe do vazdušnih udara. To se posebno odnosi na aktivnost venecuelanske armije i rejonu gradova Rubio, Kapačo, San-Huan, San-Karlos. Na lokalnim komunikacijama se često vide pokreti oklopno-mehanizovanih jedinica (delovi elitne 41.oklopne brigade) koja poseduje tenkove T-72B1V i samohodne haubice Msta-S. Na zapadu države se nalaze i brojne snage narodne milicije, naoružane savremenim pešadijskim naoružanjem, piše portal Bog Rata.

Mladima je nešto MNOGO VAŽNIJE od cene! Bez razmišljanja OVAKVE KOMPANIJE odmah stavljaju na CRNU LISTU

Mladima je nešto MNOGO VAŽNIJE od cene! Bez razmišljanja OVAKVE KOMPANIJE odmah stavljaju na CRNU LISTU

Glavni zadatak ove operativno-strategijske grupe snaga, koje su angažovane na zapadu Venecuele je izvođenje krupne odbrambene operacije u cilju slamanja eventualne kopnene agresije koja bi došla iz susedne Kolumbije.

Venecuela
Foto: Profimedia/ilustracija

Prema obaveštajnim podacima na istoku Kolumbije se grupišu jake snage koje broje više brigada (specijalne jedinice i oklopno-mehanizovani sastavi). Ove snage bi imale zadatak da uz masivnu podršku RV SAD i visokosfisticiranih kopnenih timova iz sastava Snaga za specijalne operacije Vojske SAD, izvedu širu vazdušno-kopnenu operaciju u cilju ovladavanja dominantnim brdskim pojasom Kordiljeri de Marida i jezerom Markaibo. Prema zamislima agresora, ovo bi stvorilo uslove za eneričan prodor u unutrašnjost Venecuele, sa glavnim vektorom udara u pravcu Karakasa i njegovog brzog zauzimanja.

PUTIN OTKRIO SVETU: Novo rusko oružje NEMA KONKURENCIJU!

PUTIN OTKRIO SVETU: Novo rusko oružje NEMA KONKURENCIJU!

U pripremi ove operacije planira se zabacivanje nekoliko desetina izviđačko-diverzantskih grupa neprijatelja, koje bi se obrazovale od mešovitih sastava koji se nalaze u okviru Snaga za specijalne operacije Vojske SAD i odreda za specijalna dejstva "Delta".

S-300
Foto: Profimedia/ilustracija

Njihov kritično važan zadatak bi bio pronalaženje pozicija gde se nalaze dva diviziona koji su opremljeni sa raketnim sistemima PVO velikog dometa S-300VM "Antej-2500", i njegova likvidacija, što bi otvorilo put za šire angažovanje vazduhoplovnih kapaciteta Vojske SAD posebno mornaričke lovačko-bombarderske komponente

U poslednje vreme venecuelansla armija intenzivno uvežbava specijalne mobilne timove koji će imati zadatak da pronađu venecuelanske pilote koji bi bili oboreni u sukobu za nadmoćnijim snagama neprijatelja.

Izrael predstavio NOVO ORUŽJE: "Mini Harpi" POKAZAO SVOJU MOĆ! (VIDEO)

Izrael predstavio NOVO ORUŽJE: "Mini Harpi" POKAZAO SVOJU MOĆ! (VIDEO)

U ovom momentu Objedinjena grupa PVO koja se nalazi u sastavi venecuelanske armije poseduje dva raketna diviziona koja su naoružana raketnim sistemima velikog dometa dometa S-300VM "Antej-2500". Na njihovom raspolaganju se nalazi oko 240 raketa-presretača koje su sposobne da obrazuju kompaktnu odbramenu zonu dostupa i manevra na daljini i do 200km.

Venecuela
Foto: Profimedia/ilustracija

Ratno vazduhoplovsto se sastoji iz šest lovačko-presretačkih odeljenja opremljenih višenamenskim borbenim avionima Su-30MKV, čija akcije bi se izvodile u sadejstvu sa raketnim sistemima S-300VM "Antej-2500" i sistemima srednjeg dometa Buk-M2E. Sve raspoložive vazduhoplovne snage bi operisale u operativnoj zoni koju pokrivaju raketni sistemi PVO velikog dometa, gde bi imale zadatak da spreče vazdušnu supremaciju agresora (F-22 i F-35) ali i izvode operacije obaranja krstarećih raketa "Tomahavk".

PROJEKAT "PAKLENI PRESRETAČ" Upoznajte MiG 41, NAJBRŽI VOJNI AVION na svetu (VIDEO)

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD naoružanje

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd