Skip to main content
Milo Đukanović

ĐUKANOVIĆ: Knežević je od mene tražio pomoć!

Foto: Profimedia
Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da vlasnik Atlas grupe Duško Knežević, za kim je SDT raspisao crvenu Interpolovu poternicu, i Demokratski front imaju isti interes – da izgori arhiva specijalnog tužioca.

- Nije Knežević problem ni opozicije ni vlasti, on je najveći problem sam sebi. Nije tačno da je Duško Knežević uspeo da korumpira crnogorsko društvo. On je očigledno čovek, prema vlastitom priznanju, koji je počinio određene sumnjive poslove i koji je svestan da je pod istragom i verovatno pred optužnicom. Tražio je pomoć i od mene da ne bude procesuiran. Nakon što je dobio logičan odgovor da u Crnoj Gori danas ne postoji taj politički autoritet koji će sudu, ili tužiocima narediti šta i kako da rade, on je odlučio da pobegne iz Crne Gore i da svoj slučaj prebaci sa pravnog na politički teren, kazao je Đukanović za nacionalni Javni servis, dodajući da je Interpol prihvatio poternicu iz Crne Gore.

Kusturica ima novi posao! Dodik ISPUNIO OBEĆANJE, slavnog režisera IMENOVAO ZA SVOG SAVETNIKA

Kusturica ima novi posao! Dodik ISPUNIO OBEĆANJE, slavnog režisera IMENOVAO ZA SVOG SAVETNIKA

 Knežević danas ima isti interes koji ima i Demokratski front, a to je da izgori arhiva specijalnog tužioca, dakle revoluciju. Njegova misija je da oblati celu Crnu Goru.

Predsednik se dotakao i građanskih protesta i jednog od zahteva da podnese ostavku.

- Naravno da ostavku neću podneti, poručio je Đukanović, ocenjujući da protesti protiv vlasti nisu građanski, već politički jer iza njih stoje opozicione partije sa jasnim političkim idejama.

Duško Knežević
Foto: Youtube/printscreen/Al Jazeera Balkans

On smatra da je specijalni tužilac Milivoje Katnić nesumnjivo u pravu, kada kaže da su protesti povezani sa tim što se približava presuda optuženima u slučaju za pokušaj terorizma na dan izbora 2016.

- Među učesnicima protesta imate čitav konglomerat političkih interesa, a jedan od važnijih je i taj interes DF-a, koji žele da pobegnu od odgovornosti. Zar mislite da je moguće pobeći od odgovornosti? Za zdravlje crnogorske demokratije važno je da smo pokazali da smo u stanju da imamo demokratski odnos. Očigledan je strah kod jednog dela opozicije i ja mislim da se oni sada uzdaju u revoluciju. Ko se uzda u to, tanki su mu argumenti. Mi smo danas u finalu jednog regularnog sudskog postupka. Ne radujem se ničijoj krivičnoj odgovornosti, ali ako neko sebi da za pravo da zarad svog interesa ugrožava građansku sigurnost, s tim ne može biti interesa - poručio je Đukanović.

ZA TAČNO 7 DANA HAG ODLUČUJE O KARADŽIĆEVOJ SUDBINI! Ako presuda ne bude politička, Radovan se vraća u RS!

ZA TAČNO 7 DANA HAG ODLUČUJE O KARADŽIĆEVOJ SUDBINI! Ako presuda ne bude politička, Radovan se vraća u RS!

SLAVLjE U TUZIMA

- Očigledno je da su danas u modi, ne samo u Crnoj Gori, nacionalne ideje. To nije karakteristika samo Crne Gore, već i šire. Došao je, uslovno rečeno, trenutak kada su Tuzi dobile Opštinu i kada su nacionalne partije osetile šansu da preuzmu odgovornost za upravljanje opštinom. To je legitimno. Drugi deo priče su greške vladajuće koalicije na državnom nivou, zašto nisu napravile korak više da predstave superiornost svoje političke ponude. Imali smo regularan proces i ja čestitam pobedničkoj koaliciji i verujem da će to ići u prilog crnogorskoj multietničkoj stabilnosti. Nema govora o ugroženosti crnogorske države - kategoričan je Đukanović.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD region

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd