fbpx
Skip to main content
zemljotres

HLADAN TUŠ ZA PORODICU IZ PETRINJE: Ostali bez skloništa, deca se plaše da uđu u kuću!

Foto: Reuters
Kontejneri su, naravno, danas najtraženija roba na petrinjskom području.

Oni privremeno pružaju siguran krov nad glavom, mesto gde mnoge porodice mogu bar malo da se naspavaju. Za to je kontejner koristila i petočlana porodica Vidović u Petrinji.

Srećna nova društveno odgovorna godina!

Srećna nova društveno odgovorna godina!

KATASTROFA U "GRADU DUHOVA": Zemljotresi ne prestaju, a u Petrinji još čekaju kontejnere

KATASTROFA U "GRADU DUHOVA": Zemljotresi ne prestaju, a u Petrinji još čekaju kontejnere

DRAMA KOD ZENICE: Povređeno pet rudara - ima životno ugroženih

DRAMA KOD ZENICE: Povređeno pet rudara - ima životno ugroženih

Ali kako su hrvatske Novosti prvo javile, hladan tuš usledio je ubrzo nakon što su primili kontejner.

Najavili su zaplenu ta četiri limena zida jer je kuća u međuvremenu dobila zelenu nalepnicu. Glava porodice Boro ogorčen je celom situacijom.

- Tražio sam privatni kontejner preko svog rođaka, nisam prošao kroz Crveni krst. Da sam znao da će ga uzeti za pet dana, rekao bih mu da ga ne istovari. Neka ga nosi, uopšte ne želim da pričam o tome... - rekao je.

Kroz razgovor smo saznali da su nabavili kontejner jer se njihova tri sina boje da spavaju u kući. U vreme zemljotresa, Boro je bio gore sa sinovima, majka je bila u podrumu, a supruga u bašti. Kad je počelo da se trese, stariji sinovi su istrčali, a on je uzeo najmlađeg u naručje i skočio niz merdevine u prizemlje. Oboje su pali, ali srećom nisu povređeni, bar ne fizički. Ali njima je ostala psihološka trauma.

zemljotres Hrvatska
Foto: Reuters

Najmlađi ima tri godine i čim stigne kući plače. Najstariji je u sredu napunio 16 godina i zbog zemljotresa danima nije mogla da jede.

Na kraju su odlučili da njega i njegovog srednjeg sina, koji ima 14 godina, na nekoliko dana pošalju stricima u Bosnu. Ali oni se moraju vratiti, škola počinje i teško im je da budu razdvojeni.

Kontejner su dobili preko njegovog rođaka, nisu želeli da prođu kroz Crveni krst, jer ima onih kojima je to više potrebno. Stigao je iz Zadra, a oni ne znaju ko je davalac.

Pola sata nakon što je istovaren, stigao je čovek koji se predstavio kao dobrovoljac sa Mošćenice, oslikao kuću i kontejner i rekao im da će im ih uzeti za pet dana (?!).

Za njih je kontejner trebalo da bude njihov dom najmanje mesec dana, dok se ne popravi krov i deca se naviknu na kuću. Ali umesto toga, pored straha od zemljotresa, sada postoji strah da će ostati bez jedinog skloništa u kojem mogu bar malo da odspavaju.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
-3 Beograd