fbpx
Skip to main content
manastir

HULIGANI NAPALI CETINJSKI MANASTIR: Novi udar na SPC u Crnoj Gori, grupa muškaraca divljala ispred svetinje (VIDEO)

Foto: Twitter Printscreen/@hiperactivus
Sraman čin.

Grupa huligana sa Cetinja od kojih su neki, nažalost i u sedmoj deceniji života, u četvrtak sa ponovo pokušali da izazovu incident pred dverima Cetinjskog manastira, ali su samo zahvljajući video materijalu svetu poslali ružnu sliku o sebi i nažalost o Prestonici Cetinje u kojoj živi znatno veći broj građana koji se stidi ponašanja ''zaštitnika grada''.

LETNJA SENZACIJA: Grčki hoteli po ceni apartmana!

LETNJA SENZACIJA: Grčki hoteli po ceni apartmana!

"KRIVI SMO JER NE DAMO KOSOVO, KRIVI SMO JER SMO SRBI" Govor Milana Kneževića odjeknuo u celom regionu (VIDEO)

"KRIVI SMO JER NE DAMO KOSOVO, KRIVI SMO JER SMO SRBI" Govor Milana Kneževića odjeknuo u celom regionu (VIDEO)

OPOZIV LEPOSAVIĆA RUŠI I KRIVOKAPIĆA? U Crnoj Gori već licitiraju s imenom novog premijera, politička kriza na vrhuncu

OPOZIV LEPOSAVIĆA RUŠI I KRIVOKAPIĆA? U Crnoj Gori već licitiraju s imenom novog premijera, politička kriza na vrhuncu

- Uprava Cetnjiskog manastira ''zbog zlonamernih objava na društvenim mrežama i pojedinim internet portalima o navodnoj devastaciji u Cetinjskom manastiru i današnjeg neprimerenog ponašanja grupe građana Cetinja u Cetinjskom manastiru i pred njim'', obratila se javnosti saopštenjem:

 -Kao što je upućenoj javnosti poznato, u Cetinjskom manastiru je 80-tih godina prošlog veka, u saradnji sa Muzejima Cetinje i tadašnjom republičkom i opštinskom upravom, obavljena rekonstrukcija manastira u okviru koje je od velikog dela njegovog unutrašnjeg prostora ustrojen crkveni muzej - Riznica Cetinjskog manastira, radi prezentacije bogatog crkvenog kulturno-istorijskog nasleđa svim posetiocima našeg grada. Kao što je svakome razumnome jasno, za potrebe primanja većeg broja posetioca Cetinjskog manastira i Riznice, bilo je potrebno uraditi odgovarajuće mokre čvorove, što je tada, dakle, pre četrdesetak godina i urađeno. Taj prostor i dan-danas služi u iste svrhe. Poslednjih sedmica se vrši zamena pločica i unutrašnje vodovodne i kanalizacione infrastrukture tog prostora, koja je od višedecenijske upotrebe dotrajala i ne služi svojoj svrsi.

Nakon uređenja i popločavanja prostora oko Cetinjskog manastira pre petnaestak godina, koje je kompletno izvršeno u organizaciji državnih vlasti, došlo je do pogoršanja situacije, jer se desilo sleganje terena, što je u nastavku dovelo do oštećenja glavnih kanalizacionih vodova, piše Uprava Cetinjskog manastira, naglašavajući da su u svakom slučaju, činjenice sledeće: dva mokra čvora u suterenu Cetinjskog manastira su napravljena pre više od četrdeset godina, a danas se vrši njihova popravka, jer su dotrajali. Svaka priča mimo ove služi samo za nastavak anticrkvene hajke i predstavlja nameran pokušaj dizanja bespotrebnih tenzija i veštačkog izazivanja incidenata.

Lokalni mediji na Cetinju su obavestili javnost da je pred Cetinjskim manastirom došlo do protesta građana jer se u njemu prave toaleti zbog gostiju koji dolaze u manastir.

- Građani traže da se radovi obustave dok se nadležne institucije ne izjasne da li uopšte ti radovi mogu da se izvode i dok se ne objavi da li postoji dozvola. Navodno, dozvole za te radove nema i oni se izvode samoinicijativno.

Intervenisala je i Komunalna policija a pred manastirom se obreo i predsednik Prestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan.

U video materijalu prezentovanom javnosti, u većem delu su obrisani tonovi, tako da se ne čuju vulgarnosti Cetinjana, ali, na snimku koji je  objavljen, vidljivo je njihovo nevaspitanje...

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
1 Beograd