Skip to main content
Milan Knežević

ISPOD OVOGA NE MOŽE! DF zahteva ove sektore u novoj vladi, Knežević odgovorio Krivokapiću

Foto: Profimedia
On je istakao da ne vidi nijedan razlog zbog čega bi nakon svih ustupaka koje je DF napravio neko to uopšte dovodio u pitanje.

Demokratska narodna partija (DNP) nije tražila nijednu funkciju u bezbednosnom sektoru u novoj Vladi, ali Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i funkcija potpredsednika za reforme sektora bezbednosti treba da pripadnu ostalim konstituentima Demokratskog fronta (DF), saopštio je lider DNP-a Milan Knežević.

SRAMAN GEST U CRNOJ GORI: U Tivtu oštećen bilbord sa likom mitropolita Amfilohija

SRAMAN GEST U CRNOJ GORI: U Tivtu oštećen bilbord sa likom mitropolita Amfilohija

"NEĆU DOZVOLITI DA TAJKUNI UKRADU NARODNU VOLJU" Mandić brutalno odgovorio Krivokapiću

"NEĆU DOZVOLITI DA TAJKUNI UKRADU NARODNU VOLJU" Mandić brutalno odgovorio Krivokapiću

"NOVA VLADA BEZ LIDERA DEMOKRATSKOG FRONTA" Krivokapić saopštio odluku Kneževiću, Mandiću i Medojeviću

"NOVA VLADA BEZ LIDERA DEMOKRATSKOG FRONTA" Krivokapić saopštio odluku Kneževiću, Mandiću i Medojeviću

Knežević je kazao da ni on, niti bilo koji funkcioner DNP- a nije tražio nijednu funkciju u bezbednosnom sektoru, niti da će je tražiti i da je sve drugo notorna neistina i brutalna podmetačina.

- Ali smatram da shodno izbornoj volji građana i političkoj snazi resor MUP- a i funkcija potpredsjednika za reforme sektora bezbjednosti treba da pripadne ostalim konstituentima u DF- u - kazao je Knežević.

On je istakao da ne vidi nijedan razlog zbog čega bi nakon svih ustupaka koje je DF napravio neko to uopšte dovodio u pitanje.

Na pitanje koji bi resori u novoj Vladi trebalo da pripadnu DNP-u, Knežević je odgovorio da iako su konsultacije u punom jeku, sa mandatarom Zdravkom Krivokapićem još nije razgovor na tu temu.

- Neistina da mi je Krivokapić u ranijim razgovorima na bilo koji način saopštio da ima bilo što protiv eventualno mog ili učešća DNP-a u vladi - kazao je Knežević.

On je dodao da nema nikakav problem da to Krivokapić javno saopšti i obrazloži.

Zdravko Krivokapić
Zdravko Krivokapić
Foto: Profimedia

- Onda ćemo i ja, i stranka koju predvodim, zauzeti stav i prema tome, i prema njegovoj ideji da na stranačkim kvotama budu eksperti koje bi on predložio - rekao je Knežević.

On je ponovio da ni on kao predsjednik, a ni njegova stranka, koja u Skupštini ima pet poslanika, neće izdati narod koji je za njih glasao.

Knežević je rekao i da sigurno neće dozvoliti da im lekcije o opozicionarstvu i doslednosti drže oni koji su možda prvi put glasali za opoziciju na izborima, ili uopšte nijesu ni bili na izbornim listama.

- Mi smo našu dosljednost i odlučnost pokazali zajedno sa našim narodom kad je trebalo na „strašnom mjestu biti i postojati“, a ovim komandosima sa društvenih mreža koji se samopreporučuju za ministre toplo savjetujem, dok nam mašu CV-ima Druge familije, da prvo uzmu ispisnicu iz Demokratske partije socijalista - kazao je Knežević.

On je istakao da je već javno saopštio kako ga ne interesuje nikakva ministarska fotelja.

- Ali dok bude u meni ijednog damara pravednosti, boriću se protiv kriminalaca i tajkuna iz DPS- a koji bi sad da prelete u redove pobjednika, da nastave šverc, pljačku i poharu ove već ionako uništene države - rekao je Knežević.

Knežević smatra da treba biti realan i saopštiti da je nakon 30. avgusta urađeno mnogo u pravcu formiranja Vlade i da će partije koje su pobedile na izborima uraditi sve da u potpunosti ispune očekivanja građana koji su glasali za promene, i između ostalih i DNP-u ukazali poverenje.

On je rekao da se u mnogo ozbiljnijim i većim državama sa dugom istorijom parlamentarizma duže čeka i na konstituisanje Parlamenta, a kamoli Vlade.

- Imajući u vidu da buduća Vlada treba da bude sastavljena od konstituenata različitih programskih i ideoloških uvjerenja, onda je sasvim prirodno da taj proces sadrži demokratsko suprotstavljanje različitih mišljenja koja bi trebalo da dovedu do izbora Vlade po mjeri građana koji su glasali za nju - ocenio je Knežević.

On je kazao da je sasvim izvesno da se DPS ni u najgoroj hipotetičkoj kombinatorici ne može vratiti na ranije pozicije moći, niti će mu to dozvoliti.

Knežević je naveo da je Krivokapić dobio podršku 41 poslanika buduće parlamentarne većine da u konsultacijama sa liderima stranaka koje su ga podržale predloži Vladu koja bi u značajnoj meri predstavljala izbornu volju građana.

Istakao je kako se slaže sa Krivokapićem da je to previše ozbiljan i odgovoran proces da bilo ko može pomisliti da je važniji od izborne volje građana.

- Ili da se bilo ko može poistovjetiti sa Crnom Gorom, i tako svoje lične interese i animozitete prema pojedincima iz DF-a, SNP-a i ostalih koalicionih partnera prezentovati kao da su nacionalni - rekao je Knežević.

Naveo je da su od Krivokapića na i-mejl adrese dobili nacrt mogućih podela resora koji sadrži moguća ministarstva koja bi eventualno pripala koaliciji Za budućnost Crne Gore.

- U razgovoru sa kolegama Mandićem, Medojevićem i Jokovićem složili smo se da smo kao predstavnici odgovornih političkih subjekata već napravili određene ustupke, i da očekivanja građana koji su nam dali podršku idu u pravcu poštovanja njihove izborne volje - naveo je Knežević.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd