fbpx
Skip to main content
Milorad Dodik

BOŠNJAČKO "KUKAVIČJE JAJE" ZA REPUBLIKU SRPSKU: Pakleni plan za politički napad na Dodikovu poziciju!

Foto: Profimedia
Bošnjačke stranke se udružuju da kako bi izašle sa svojim kandidatom za srpskog člana Predsedništva BiH

Najava političkih stranaka sa sedištem u Sarajevu, da će formirati treći blok na izborima u Srpskoj i da žele svoga kandidata za srpskog člana Predsedništva BiH, nova je podvala bošnjačke politike kako bi pokušali doći do novog "Komšića", ali ovaj put u Srpskoj.

IZBORNA TIŠINA U HERCEG NOVOM: Da li će Milovi puleni nastaviti gubitnički niz svog vođe?

IZBORNA TIŠINA U HERCEG NOVOM: Da li će Milovi puleni nastaviti gubitnički niz svog vođe?

HRVATSKO ZDRAVSTVO GRCA U DUGOVIMA: U Splitu 90 posto lekara tužilo bolnicu, a razlog je šokantan!

HRVATSKO ZDRAVSTVO GRCA U DUGOVIMA: U Splitu 90 posto lekara tužilo bolnicu, a razlog je šokantan!

SRPSKOM NARODU CRTAJU METU! Krivokapić ih plaši povratkom DPS-a, utisak kao da Milo nije ni silazio sa vlasti

SRPSKOM NARODU CRTAJU METU! Krivokapić ih plaši povratkom DPS-a, utisak kao da Milo nije ni silazio sa vlasti

Cilj sarajevske politike je da bošnjačkim glasovima izaberu podobnog Srbina i tako nasamare srpski narod u RS, kao što je urađeno sa Hrvatima u FBiH gde su im Bošnjaci izabrali hrvatskog člana Predsedništva Željka Komšića.

U sarajevskom bloku i NVO

Iz SDP su poručili da računaju na stranke koje ne dovode u pitanje Ustav, granice i državu BiH, a pored SDP, to su SDA, DF, SBiH, Platforma za progres, Naša stranka, Nezavisni blok, Narod i pravda i Hrvatska stranka, kao i na četiri nevladine organizacije i nekoliko intelektualaca koji su spremni da podrže takav projekat.

Ono što je zanimljivo u inicijativi koja dolazi iz Sarajeva je da je pokretač te priče građanska opcija SDP, a podršku je odmah dobila i od probosanske SDA. Ipak, kako dodaju naši sagovornici, pokušaj SDP, SDA, DF i drugih opcija iz Sarajeva neće proći u RS.

Radovan Kovačević, portparol SNSD, kaže da sarajevske stranke slobodno istaknu kandidata za srpskog člana PBiH.

- Sva politika tih stranaka iz Sarajava je da se Banjaluka ne pita ništa i da Republike Srpske nema - ističe Kovačević.

Nenad Stevandić, šef Srpskog kluba u PBiH, kaže da uvek postoji simbioza sarajevske građanske orijantacije i probosankog bloka kad je u pitanju nastup protiv Srpske.

- Sve sarajevske stranke, bile probosanske ili građanske, staju u istu kolonu kada je u pitanju politički napad na RS. Tu nema razlika. "Projekat Komšić" definitivno se seli u RS. Ali, očekujem da politička svest naših građana bude dovoljno jaka na predstojećim izborima - ističe Stevandić.

CILJAJU 60.000 GLASOVA

Nermin Nikšić, predsedndik SDP, kaže da je važno da taj politički blok za nastup na izborima u RS bude višenacionalan i da mora imati kandidata za srpskog člana PBiH. Član Predsedništva SDP iz RS Vojin Mijatović, izjavio je da je evidentno da SDP i SDA, uz ostale partije koji podržavaju Ustav i suverenitet BiH, osvajaju oko 60.000 glasova u RS.

Miladin Stanić, šef Kluba SDS u NS RS, kaže da je izbor srpskog člana PBiH pusti san stranaka iz Federacije.

- Srpska ima svoju težinu. Ništa ne znači broj glasova o kojem pričaju iz Sarajeva. Izborna godina dolazi i Bošnjacima treba neka probosanska inicijativa oko koje se pokušavaju okupiti zarad jeftinih političkih poena - smatra Stanić.

Drago Vuković, politički analitičar, kaže da umesto saradnje i međusobnog razumevanja, iz Sarajeva stižu zapaljivi politički procesi.

- Bošnjačka politička elita je zarobljena frustracijama iz prošlosti i najveći neprijatelj je bilo kakve budućnosti BiH. Ne vidim nikakvih pomaka u toj politici niti novih lidera, koji mogu da razumeju važnost dobrih odnosa tri naroda i dva entiteta kao jedinog kriterijuma za kakvu takvu održivost BiH. Verovatno su to političke priče za jednokratnu upotrebu, jer ne treba zaboraviti da su izbori veoma blizu i da je ovo uvod u političku kampanju za izbore iduće godine - poručuje Vuković.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
32 Beograd