fbpx
Skip to main content
Vrtić

Skandal u vrtiću: Devojčicu sa komadom PLASTIKE u oku poslali kući

Foto: Profimedia
Strašno

Trogodišnja devojčica u vrtiću zadobila je povrede oka, zbog čega je završila u bolnici, a ogorčeni roditelji tvrde da niko od vaspitačica opet nije video šta se desilo.

Pročitajte i: 

STRAŠAN NAPAD NA POLICAJCA: U haotičnom okršaju lopov izvukao pištolj, pa pretio UBISTVOM

ČUVAJTE SE LAŽNIH MASERKI: Starici su zakucale na vrata, a onda je nastao HOROR

Proustaška Hrvatska nastavlja svoju AGRESIJU prema Srbiji: Novi potez Zagreba nastavak neprijateljstva

Nakon samo 3 meseca od incidenta sa izgriženom bebom, koji je „promakao“ vaspitačici, još jedna devojčica iz ovog vrtića završila je u bolnici, tvrde njeni roditelji.

Trogodišnja devojčica nakon boravka u vrtiću požalila se roditeljima da je boli oko, koje je, tvrdi majka, bilo jako crveno, iako je dete taj dan u vrtić došlo zdravo.

oko
Foto: Profimedia

- Kada sam došla u vrtić i pitala tete šta se desilo, rekle su da ne znaju i da ništa nisu videle. Kažu da se dete žalilo na bolove oka, ali one su mislile da je to od njene kose. Odmah sam videla da to ne može biti od kose – ispričala je zabrinuta majka ove devojčice.

Dodaje da je dete odmah odvela pedijatru, koji ih je poslao oftamologu na Paprikovac, a on je iz oka izvadio komad plastike.

- Niko ne zna šta i kako se desilo i kako je plastika završila u oku. Ponovo sam drugi dan išla u vrtić i pitala vaspitačice, a onda sam se žalila upravi Centra, te tražila odgovore na pitanja zašto se dešavaju takve stvari i da li iko odgovara za te propuste? Ne kažem da se dete ne sme povrediti. U igri se svašta desi, ali nemoguće je da nikada niko ne vidi – dodaje ovaj majka i pita se šta rade tete u vrtiću i ko im to čuva decu.

Svu priču potvrdio i otac devojčice Igor Ćulum, koji nam se i obratio sa ovim problemom. Kaže da ga najviše brine to što se dešava sa vrtićima i to što nema naznaka da će se išta rešiti.

Lekar i devojčica
Foto: Profimedia

- Majka je išla i kod direktorke Centra koja joj nije htela dati nikakav odgovor na pitanja kako će se rešiti problem sa odnosom tih vaspitača prema roditeljima i deci – tvrdi Ćulum, te kaže da je i sam nekoliko puta skretao pažnju na probleme sa vaspitačicama, te da nikakvog efekta nije bilo.

Na probleme sa vaspitačicama u ovom vrtiću žalili su se mnogi roditelji.

Kažu da su zbog loše komunikacije sa direktorkom Centra za predškolsko vaspitanje i toga što niko ne sluša njihove primedbe primorani obratiti se i medijima kako bi njihovi problemi bili vidljiviji.

Pitaju se šta se dešava sa državnim vrtićima i kome sve ostavljaju svoju decu.

Vrtić, deca
Foto: Profimedia

Na sve ovo, direktorka Centra Jelena Kurtinović, juče je kratko rekla da za sada nema komentar.

- Neću davati nikakve izjave, niti bilo šta komentaristai dok se ne utvrdi činjenično stanje – kratko je poručila Kurtinovićeva.

Nakon 2 meseca disciplinskog postupka u slučaju izujedane bebe u ovom vrtiću, odlučeno je da se vaspitačica Jadranka Šušnjar, koja ja tada čuvala decu, vrati na posao, ali uz kaznu.

Vaspitačica će naredna 3 meseca primati platu manju za 20 odsto, dok su blizanci za koje se sumnja da su izujedali trinaestomesečnu devojčicu u avgustu, na zahtev njihovih roditelja premešteni u drugi vrtić.

 

Pročitajte i:

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd