fbpx
Skip to main content
žena i ćerka

Učenici u Skoplju bacili devojčicu (14) kroz prozor, završila u Urgentnom! Razredni opravdava: Igrali su se s osmehom!

Foto: Profimedia/ilustracija
Vršnjačko nasilje sve češće je među osnovcima

Dečija igra učenika 9. razreda osnovne škole "Đorđija Pulevski" u skopskom naselju Aerodrom mogla je da ima tragične posledice.

Za vreme malog odmora, četvorica đaka su uhvatili svoju 14-godišnju drugaricu iz razreda za noge i ruke, otvorili prozor i izbacili je napolje iz učionice, koja se nalazila na prizemlju škole.

"POKLANJAM MANJI AUTO": OGLAS osvanuo na internetu sa OVIM USLOVIMA i izazvao HAOS

Ovaj jezivi incident se desio još u petak, a policiji je prijavljen tek u utorak.

- U utorak u 7:50 časova u Policijsku stanicu Aerodrom, E.C. (50) je prijavio da su 28. septembra u periodu od 10:30 do 11 časova u osnovnoj školi "Đorđija Pulevski" u Skoplju, za vreme malog odmora, četiri učenika uhvatili za ruke i noge njegovu 14-godišnju ćerku, koja uči u istom razredu, otvorili prozor učionice koja se nalazi na prizemlju i izbacili je napolje na zemlju - saopštili su iz MUP.

SAD o Crnoj Gori: "Deca se uključuju u prisilno prosjačenje i SEKSUALNU EKSPLOATACIJU"

Devojčica je zadobila povrede, a iz policije su dodali da su roditelji maloletnika koji su izvršili napad na njihovu drugaricu iz razreda pozvani u policijsku stanicu i da se preduzimaju mere i aktivnosti na potpunom rasčišćavanju slučaja.

IZNENADNA SMRT! Čistio pištolj, a onda je SLUČAJNO ISPALIO hitac! Ubio se poznati sportista u banci! (FOTO)

Čvrst odgovor na pitanje da li se ovde radilo o vršnjačkom nasilju ili suludoj dečjoj igri, još niko nije dao.

Razredni starešina se pravda da u njegovom razredu vlada sloga i da se ne radi o nasilju. On je rekao da su se deca samo igrala na odmoru.

- Bukvalo se desilo od igračke do plačke. Radi se o razredu sa 31 učenikom s odličnim uspehom i vladanjem. Razred je prekrasan i svi se druže. Deca su već dve nedelje igrali ovu igru. Nosili su učenika do prozora, a on je sam iskako preko okvira napolje u dvorište. Ovoga puta igra je krenula po zlu. Devojčica nije uspela da se zadrži na nogama. Postoje snimci, videli smo ih, učenici se smeju dok igraju igru. Niko na silu nije bacio nikoga kroz prozor - izjavio je razredni starešina Marjan Jovanovski.

Drug nije meta, vršnjačko nasilje, škola, tuča, dečaci, učenici
Vršnjačko nasilje
Foto: Profimedia/ilustracija

Majka jednog od učenika je za skopsku televiziju detaljno opisala ovaj nemili događaj.

- Nekoliko dana zaredom su igrali ovu igru. Četvorica dečaka su hvatali devojčice za ruke i noge i bacali ih kroz prozor. Druge devojčice su nekako uspevale da se dočekaju na noge, ali najmanja je pala na leđa i povredila se. Bila je i jedna devojčica koja je pomagala u bacanju, a druga je snimala sa mobilnim telefonom. Jedan učenik iz razreda je prijavio igru kod nastavnika, pa su se tako spasila druga deca - rekla je majka.

"TREBA NJEMU METAK U GLAVU": Stravične pretnje ustaša, pozivaju na UBISTVO Pupovca (FOTO)

Video snimke treba da pregleda policija i državni prosvetni inspektor da bi se utvrdilo šta se tačno dešavalo u školi u petak na malom odmoru. Iz Ministarstva za obrazovanje su osudili incident i dodali da njihovi inspektori proveravaju šta se tačno desilo u učionici, a potom će, kažu, utvrditi i odgovornost.

Direktor OŠ "Đorđija Pulevski", Aleksandar Filipčev tvrdi da se ovde nije radilo o vršnjačkom nasilju, već o nepromišljenoj dečijoj igri.

- Razgovarali smo sa roditeljima sve dece. Preduzete su veće pedagoške mere za učenike koji su izbacili devojčicu, a manje za sve ostale učenike koji su učestvovali u igri. Nemojte izlagati decu linču i javnoj osudi jer oni nisu nasilnici, već su jednostavno napravili nepromišljenu stvar u opasnoj igri - izjavio je Filipčev.

tuča mladića
Foto: Profimedia/ilustracija

Ovo je drugi incident u školama u Skoplju za nedelju dana. U četvrtak, jedan dan pre incidenta u OŠ "Đorđija Pulevski", 13-godišnji učenik Osnovne škole "Kočo Racin" pretukao je vršnjakinju iz razreda. Devojčica je završila u Urgentnom centru.

Milogorci sram vas bilo! Izlepili plakate gde optužuju SRPSKE OSLOBODIOCE za gnusne zločine! (FOTO)

Prema analizi UNICEF-a, čak 42 odsto dečaka i devojčica uzrasti od 13 do 15 godina su izjavili da su bili maltretirani u školi ili da su bili uključeni u fizički obračun. Nasilje se dešava i na internetu gde počinioci ostaju anonimni, a posledice su razorne, kažu iz UNICEF.

 

Pročitajte i:

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd