fbpx
Skip to main content
tunel ispod Gaze

ODAVDE SE ZAPOČINJE NAPAD NA IZRAEL: Ispod Gaze se nalazi sistem tajnih tunela iz kojih Al-Kuds seje smrt

Foto: Youtube/Printscreen/Israel's Foreign Affairs Min.
Ono što se na snimcima može videti jeste da su tuneli duboko ukopani i veoma solidno ozidani

Borci iz elitne jedinice brigade Al-Kuds (Saraia Al-Kuds), naoružanog krila Islamskog džihada, otvorili su na kratko svoje tunele 60 metara ispod površine zemlje u pojasu Gaze.

LETNJA SENZACIJA: Grčki hoteli po ceni apartmana!

LETNJA SENZACIJA: Grčki hoteli po ceni apartmana!

CRNI KONTINENT NA RUBU MOŽDA NAJVEĆEG SUKOBA DO SADA: Arapsko-afrički rat samo što nije POČEO!

CRNI KONTINENT NA RUBU MOŽDA NAJVEĆEG SUKOBA DO SADA: Arapsko-afrički rat samo što nije POČEO!

PRONAŠLI ĆERKU NAKON 11 GODINA: Sve vreme je bila 500 metara od njih, zaključana u SOBI BEZ TOALETA!

PRONAŠLI ĆERKU NAKON 11 GODINA: Sve vreme je bila 500 metara od njih, zaključana u SOBI BEZ TOALETA!

Sistem tunela, koji se proteže na desetine kilometara unutar palestinske teritorije na Sredozemlju, smatra se strateškim alatom za palestinske frakcije koje se bore protiv Izraela. Odavde se izvode svi napadi koji su tokom proleća 2021. doveli do velikog oružanog sukoba. Tih dana na gradove u Izraelu ispaljene su hiljade raketa i minobacačkih granata. Teroristi su gađali isključivo civile.

Ono što se na snimcima može videti jeste da su tuneli duboko ukopani, veoma solidno ozidani i da imaju svu infrastrukturu kako bi se obezbedila cirkulacija vazduha. Takođe, verovatno u propagandne svrhe, vod džihadista koji je snimljen nosi veoma skupu vojnu opremu.

Njihova taktika je da isprovociraju izraelske snage da napadnu pojas Gaze i da tom prilikom strada što više nedužnih Palestinaca. Takođe brigada Al-Kuds namerno regrutuje maloletnike i decu. Oni ih indoktriniraju, obučavaju i šalju na izraelsku vojsku u nadi da će deca stradati. Ovako dobijaju dodatnu podršku muslimana ali i veliki pritisak svetske javnosti na Izrael.

Prema izveštaju koji je objavljuje RT, lideri elitne jedinice izjavili su da je jedinica spremna za svaki sukob sa Izraelom i da ti tuneli imaju ofanzivnu funkciju. Tuneli su u početku bili kopani kako bi se stanovništvo snabdelo tokom sukoba. Kasnije je kroz ove tunele pokrenut šverc. Kada je Izrael počeo da ograđuje palestinske teritorije i svoja naselja podignuta u njima, tuneli su postali način da se prođe ispod ograde i da se borba prenese u Izrael.

Jevrejska država koristi svu moguću tehnologiju kako bi otkrila mreže tunela koji se prostiru ispod granica sa Libanom, Sirijom, Jordanom, Zapadnom obalom, pojasom Gaze i Egiptom.

Vremenska prognoza
Slaba kiša
17 Beograd