Utorak 19. mar 2024.
Udarna vest!

KRVOPROLIĆE u Egiptu: U napadu na džamiju ubijeno 235 ljudi, likvidirano 15 TERORISTA! (FOTO)

Foto: Srbija Danas
Napad Islamske države u regionu Severni Sinaj

Egipatske bespilotne letelice su u pustinji likvidirale 15 ekstremista, koji su, kako je javila televizija „Skaj njuz Arabija“, umešani u teroristički napad na severu Sinaja. Broj žrtava u eksploziji koja se dogodila u džamiji, porastao je na 235, dok je broj povređenih 125, preneli su mediji pozivajući se na navode glavnog tužilaštva te zemlje.

Prethodno je objavljeno da je 155 osoba ubijeno, a 120 ranjeno u napadu na džamiju u egipatskom regionu Severni Sinaj, posle čega je vlada proglasila trodnevnu žalost, javila je egipatska državna agencija Mena.

​- Petkom se u ovoj džamiji okuplja oko 500 ljudi, zbog toga je tako veliki broj poginulih - rekao je izvor. 

Predsednik Egipta upozorio Iran da ne radi na ESKALACIJI TENZIJA: Ja sam PROTIV RATA - sve ćemo rešiti mirno

Agencije su ranije izvestile da je u pitanju bio bombaški i oružani napad na džamiju Al Raudah, kao i da su se napadači dovezli u četiri vozila.

U džamiji u Bir al Abedu, zapadno od grada Ariša, u trenutku napada molile su se pristalice lokalnih bezbednosnih snaga, preneo je Rojters pozivajući se na dva očevica i bezbednosni izvor. Egipatski mediji izveštavaju da su ekstremisti pucali na ljude koji su bežali iz džamije.

Papa Franja i veliki imam Tajeb OSUDILI svaki oblik TERORIZMA: Islam se suočava sa ratom PROTIV SEBE

Portparol ministarstva zdravlja Kaled Mudžahid rekao je da su ekstremisti detonirali bombu tokom napada, prenosi AP. AP navodi da je ovo, po svemu sudeći, poslednji u nizu napada ekstremista u toj oblasti, pozvezanih sa Islamskom državom.

Strah od Moskve ili NEŠTO DRUGO: Tereza Mej nazvala Rusiju NEPRIJATELJSKOM DRŽAVO

U džamiji u Bir al Abedu, zapadno od grada Ariša, u trenutku napada molile su se pristalice lokalnih bezbednosnih snaga, preneo je Rojters pozivajući se na dva očevica i bezbednosni izvor.

Egipatski predsednik Abdel Fatah Al Sisi dao podršku narodu Libana nakon ostavke Saada Haririja

Portparol ministarstva zdravlja Kaled Mudžahid rekao je da su ekstremisti detonirali bombu tokom napada, a da je 75 povređenih preveženo u bolnicu, prenosi AP.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd