fbpx
Skip to main content
Lavovi napadaju žirafu

ŽIRAFA ODUVALA LAVOVE! Hteli da je raskomadaju za obrok, ali nisu ni slutili s kim imaju posla (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/Key Saputra Laspera
U najvećoj su opasnosti mladunci žirafa

Užasan trenutak zabeležen je okom kamere kada je šest gladnih lavova zarilo svoje oštre zube i kandže u žirafu koja mirno i stoički beži od divljačkog napada. Pukom srećom, žirafa je izbegla da postane ručak za lavove koji se drže za njene noge i leđa u pokušaju da je obore na zemlju. Dok su se strašni grabežljivci rojili oko žirafinih nogu, činilo se da je igra gotova.

JEZIVO: Danijel (21) i njegov brat sekli devojku (17) MOTORNOM TESTEROM, a potom je strpali u KONTEJNER

JEZIVO: Danijel (21) i njegov brat sekli devojku (17) MOTORNOM TESTEROM, a potom je strpali u KONTEJNER

UBISTVO KENEDIJA PRETNJA ZA VOJNU ODBRANU? Bajden uložio veto - ništa od objavljivanja tajnih dokumenata

UBISTVO KENEDIJA PRETNJA ZA VOJNU ODBRANU? Bajden uložio veto - ništa od objavljivanja tajnih dokumenata

FILMSKE SCENE: 800 zatvorenika pobeglo iz zatvora!

FILMSKE SCENE: 800 zatvorenika pobeglo iz zatvora!

U jednom trenutku očajna lavica skače iz zaleta i čeljustima hvata žirafu u korenu vrata za leđa, privremeno je zaustavivši. Ali čak i sa njom koja pokušava da otkine komad mesa sa leđa, opušteni dugi vrat stoji nepomično. Žirafa zatim ponovo kreće dalje sa lavovima koji se drže za njene noge i ponovo se zaustavlja.

Od tog trenutka lavovi počinju da izgledaju nezainteresovano i umorno za svoj obrok. Većina odustaje, ostavljajući samo par njih da sa pola snage jure žirafu, koja ih savladava sa nekoliko udaraca.

Video je snimljen u rezervatu prirode u Južnoafričkoj Republici. Dok se na žirafe generalno gleda kao na plen lavova, one su sposobne da preokrenu stvar protiv velikih mačaka. Dva gledaoca ostala su zapanjena nakon što je žirafa uspela da pobegne iz zamke koju su postavili lavovi. Emisija BBC-ja pratila je žirafu dok ju je vrebao čopor lavova.

Jedan od lavova vrebao je žirafu s leđa, i poslao je u zamku. Trčeći dalje, žirafa je došla do drugog lava koji je čekao u zasedi. Lav skače da žirafu uhvati za vrat, dok ona demonstrira svu svoju sirovu snagu, s lakoćom je otresla lava na drugu stranu. Čini se da je žirafa pobegla manje -više neozleđena, dok su neke druge žirafe imale mnogo manje sreće.

Prošle godine su mladi lavovi snimljeni kamerom kako se igraju sa bebom žirafe pre nego što su je živu rastrgli za manje od deset minuta. Mladunci su viđeni kako češkaju i miluju žirafu po leđima i vratu pre nego što je jedan od njih ugrize za vrat, piše The Sun.

Vremenska prognoza
Slaba kiša
4 Beograd