fbpx
Skip to main content
Igor Mirović

MIROVIĆ: Pozitivan izveštaj DRI dokaz brige o javnim finansijama, da prenesemo tu praksu i na opštine

Foto: Vojvodina
Mirović je rekao kako se i u budućnosti mora voditi odgovorna politika kako bi se opravdalo poverenje građana.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je danas, uoči sednice Odbora Skupštine Srbije za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, koja je održana u Skupštini AP Vojvodine, da je Pokrajinska vlada vodila odgovornu politiku prema javnim finansijama o čemu, kako je naveo, svedoči drugu godinu zaredom pozitivan izveštaj Državne revizorske institucije o završnom računu Pokrajine za 2018. i 2019. godinu.

ISKORISTITE NOVOGODIŠNJI POPUST na Fakultetu društvenih nauka i uštedite 3575 evra

ISKORISTITE NOVOGODIŠNJI POPUST na Fakultetu društvenih nauka i uštedite 3575 evra

SRPSKA TRADICIJA U DIGITALNOM FORMATU: Kako su novosadski muzičari preneli duhovnu muziku na internet?

SRPSKA TRADICIJA U DIGITALNOM FORMATU: Kako su novosadski muzičari preneli duhovnu muziku na internet?

VUČEVIĆ OBJAVIO: Violinista Stefan Milenković vodiće koncertnu salu u okviru Muzičke i Baletske škole

VUČEVIĆ OBJAVIO: Violinista Stefan Milenković vodiće koncertnu salu u okviru Muzičke i Baletske škole

- Ovo je dobar povod i primer jedne dobre prakse koji treba da posluži i drugima i da posvedoči da smo uredno i u skladu sa zakonom vodili brigu o finansijama građana. U odnosu na neko ranije vreme učinili smo sve što smo mogli da kroz uredno vođenje javnih finansija, ali i kroz druge finansijske segmente, napravimo napredak - kao što je konsolidovanje javnog duga, poslovanje fondova čiji je osnivač AP Vojvodina, i izvršenje budžeta i njegove namene - izjavio je predsednik Mirović.

On je istakao da se i u budućnosti mora voditi odgovorna politika, kako bi se opravdalo poverenje građana.

- Tokom protekle četiri godine dodatno smo ojačali oblast kontrole pokrajinskog budžeta, Službu za internu reviziju korisnika budžetskih sredstava AP Vojvodine, i unapredili kvalitet izvršilaca, što govori o našem odnosu prema finansijama i samoj kontroli budžeta. Nastavićemo sa odgovornim i transparentnim odnosnom prema javnim finansijama i težićemo da tu dobru praksu prenesemo i na rad lokalnih samouprava - naveo je Mirović.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor izrazio je zadovoljstvo što Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava održava sednicu u Skupštini Vojvodine na kojoj će biti predstavljen Izveštaj o reviziji konsolidovanih finansijskih izveštaja završnog računa budžeta AP Vojvodine za 2019. godinu, jer on pokazuje da Vojvodina i u ovoj sferi prednjači sa svojim učinkom i pristupom.

Igor Mirović
Foto: Vojvodina

- Pozitivnim izveštajem stavljamo tačku na pitanje da li je u Vojvodini sve rađeno po zakonu. Zahvaljujem i DRI na sugestijama koje smo nekada teška srca prihvatali, ali smo ih prihvatili, te ovaj uspeh smatram našim zajedničkim učinkom - poručio je Pastor.

- Nije lako dobiti pozitivno mišljenje DRI jer to znači da vam je poslovanje kompletno u skladu sa zakonskim rešenjima i standardima, a AP Vojvodina je prva dobila ovako pozitivnu ocenu - izjavila je predsednica Odbora za finansije, budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Aleksandra Tomić.

Predsednik Saveta DRI Duško Pejović podsetio je na to da je DRI dala dva puta zaredom pozitivno mišljenje na finansijske izveštaje o kontroli pokrajinskog budžeta, ističući da je to prvi put da je ta institucija, od početka svog rada, dala takvu ocenu o nekom finansijskom izveštaju o kontroli budžeta.

- Svi direktni korisnici budžeta AP Vojvodine radili su po zakonu i dobili pozitivno mišljenje Državne revizorske institucije - naveo je Pejović.

SD vojvodina

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd