fbpx
Skip to main content
Lov

Raj za lovce, ali i one koji vole prirodu: Najpoznatija lovišta u Odžacima (INFOGRAFIKA)

Foto: Profimedia/ilustracija
Opština Odžaci ima na svojoj teritoriji čak tri lovišta, sa različitom vrstom divljači

Na teritoriji opštine Odžaci postoje uslovi za život različite vrste divljači. Lovni potencijal jedan je od najatraktivnijih resursa kojim opština Odžaci raspolaže.

DIM KULJA U DALJINI RAVNICE: Evo zašto se mesto Odžaci u Vojvodini ne zove Dimnjaci

Odžačani su sami sebi izgradili HRAM, a evo po kom su ga događaju nazvali

U Odžacima se hvale da je lovni fond i dalje veoma očuvan, što je najveća specifičnost ovog kraja. Međutim, klasičan lov nije jedino što ova opština nudi lovcima. Prava uživancija ustvari leži u mogućnosti šetnje kroz prirodu, druženja uz logorsku vatru posle lova, poseta naseljima i meštanima…

Najpoznatija lovišta u Odžacima u Kamarište, Lalinske livade i Srpski Miletić. Kamarište naročito vole da posećuju lovci iz Italije, Španije, Austrije, Nemačke i Slovenije.

Lov
Foto: Profimedia

Glavna vrsta krupne divljači u Kamarištu je divlja svinja. U otvorenom delu lovišta može se loviti zec, fazan, divlja patka i divlje guske.

Lovište Lalinske livade zahvata čak 95 odsto ukupne teritorije opštine. Najveći deo nalazi se pod oranicama, a manji deo pod šumom i šumskim zemljištem, barama i trsticima.

grafika17
Foto: Srbija Danas

Gajena divljač i ostale vrste u ovom lovištu su: srna, divlja svinja, zec, fazan, poljska jarebica, divlja guska, divlja patka, liska, šumska šljuka, divlji golub grivnjaš, prepelica, grlica i gugutka. Zanimljivo je da se u lovištu pojavila i populacija šakala.

Srpski Miletić se prostire u okviru istoimenog ribnjaka. Ovde se lovi isključivo barska divljač, odnosno divlje patke i divlje guske, a iz Odžaka tvrde da se mogu sresti i zec, srneća divljač i prepelica. 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vojvodina

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
2 Beograd