Skip to main content
Sremska Mitrovica

BISER PANONSKE RAVNICE : Sremska Mitrovica raskrsnica važnih puteva (VIDEO)

Foto: Vojvodina
Jedan od najznačajnijih projekata je izgradnja saobraćajne infrastrukture

Srem, smešten u najživopisnijem delu Panonije, zagrljaju Save i Dunava, uvek je bio pozornica značajnih istorijskih događaja i utočište brojnim narodima. U srcu Srema nalazi se Sremska Mitrovica, grad duge i slavne tradicije koji kontinuirani organizovani život beleži više od 7000 godina. Grad je oduvek bio raskrsnica važnih puteva, a reka Sava i obronci obližnje Fruške gore, zajedno sa brojnim kulturno - istoriskim spomenicima, učinili su ga prepoznativim spojem prirodne i kulturne baštine i jedan je od bisera panonske ravnice.

Upoznajte ostatke kasnoantičkog imperiјalnog kompleksa: Žitni trg u samom centru Sremske Mitrovice (VIDEO)

Jedan od najznačajnijih projekata u Sremskoj Mitrovici je izgradnja saobraćajne infrastrukture, u konkretnom slučaju rekonstrukcija pruge Beograd - Štid, istakao je gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader.

- Ovom rekonstrukcijom smanjeni su zastoji u železničkom saobraćaju, i u mnogome olakšano teretni i putnički saobraćaj na potezu ka Fruškoj gori. Projekat je realizovan uglavnom sredstvima grada, uz pomoć pokraiske Vlade, i vrednost projekata iznosi 5. miliona evra - rekao je gradonačelnik Vladimir Sanader. 

Paralelno sa izgradnjom pruge Beograd - Šid, radilo se na projektu Gradskog zatvorenog bazena. Naglašava gradonačelnik i dodaje, da je to jedna od najznačajnijih investicija za sport. 

- Redi se o jednom modernom objektu što se tiče arhitekture. Bazen ima svoj izvor terminalne vode, tako što se tiče grejanja rešen je problem. Ugrađena je najsavremenija oprema, tako da su troškovi zagrevanja svedeni na minimum. Troškovi održavanja bazena su minimalni jer se vodilo računa o energetskoj isplativosti celog projekta - kaže gradonačelnik.

Treći razvojni projekat koji je grad pokrenuo  je renoviranje osnovne škole u Mačvanskoj Mitovici. Umesto stare škole koja je bila izgrađena od zdravstveno štetnih azbestnih ploča, istakao je gradonačelnik.

Blago gradskih bedema otkriveno krajem prošlog veka: Upoznajte baziliku svetog Dimitrija

Gradonačelnik je naveo da i pored ovih kapitalnih projekata grad ulaže i u izgradnju iragacionih sistema i izgradnju kanalske mreže, kojim bi bio rešen problem plavljenja plodnog zemljišta.

I na kraju gradonačelnik dodaje, da je Sremska Mitrovica suočena sa izazovima sadašnjice, i ljubomorno čuva svoj indetitet.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vojvodina

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd