fbpx
Skip to main content
YU rok misija

DA LI STE PRIMETILI? Ovog SLAVNOG srpskog pevača mnoge njegove kolege pominju u tekstovima SVOJIH pesama! (VIDEO)

Foto: Youtube printscreen/ OfficialSladjana
Zaista jedinstven slučaj!

Nije retkost u svetskim okvirima da se u tekstovima, pa čak i u naslovima pojedinih pesama pojavljuju imena drugih poznatih ličnosti, kolega... Setimo se jednog od svežojih primera, hita sastava Maroon 5 - "Moves Like Jagger". Na domaćoj sceni imamo, kad je ta tema u pitanju, jedan specifičan primer. 

Momčilo Bajagić Bajaga je, i to u kratkom vremenskom periodu, od 1987. do 1991, čak tri puta pomenut u pesmama svojih kolega. Da sve bude zanimljivije, u pitanju su, bez izuzetka, veliki hitovi, i pesme koje se i dan danas slušaju. 

Slavni bend "Lynyrd Skynyrd" zakazao oproštajnu turneju (VIDEO)

Bajaga
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Godine 1987. Bajagu je prvo pomenula grupa Bombaj štampa, predvođena čuvenim Brankom Đurićem Đurom. U pitanju je veliki radijski hit "Često poželim da sve zaboravim". Čuven je stih - "poveo bih Momčila što peva 'bam, bam, bam, neću ništa da znam". 

ŽELJKO VASIĆ: Ljudi svašta rade zarad uspeha, ja ne trčim tu trku (FOTO, VIDEO)

Da bude još zanimljivije, godine 2013. upravo je bend Bombaj štampa bio predgrupa Bajagi i Instruktorima na velikom beogradskom koncertu na Kalemegdanu. 

SKOČILA SA 11. SPRATA kako bi pobegla od SILOVATELJA, a Zdravko Čolić joj posvetio pesmu! (VIDEO)

Bajagića je, dve godine kasnije, na svom čuvenom drugom albumu "Hoćemo gusle" pomenuo Rambo Amadeus, u hitu "Balkan boj". Govoreći u pesmi o tome šta mu se sve desilo kad je postao slavan, Pušić kaže i "...kod Bajage sam isao u Zemun na stan". 

Naposletku, stižemo i do 1991, kada je grupa "Galija" objavila jedan od svojih najuspešnijih albuma "Istorija, ti i ja". Jedan od hitova sa ovog izdanja je i pesma "Seti se maja", gde Neša peva "... krilima zmaja, k'o što bi rek'o Bajaga...". 

Možda je onima koji ne poznaju detaljno Bajagin opus nepoznato gde to Momčilo pominje krila zmaja. Reč je o pesmi "Kosooka" sa njegovog prvog solo albuma "Pozitivna geografija". 

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
30 Beograd