fbpx
Skip to main content
foto

LAKA JOJ ZEMLJA: Popularna pevačica i glumica DANAS JE UMRLA! Ostajemo bez još jednog VELIKOG IMENA!

Foto: Youtube Printscreen/barayef
Tuga.

Doris Dej, američka glumica i pevačica, preminula je odjednom, danas u 97. godini. Snimila je više od 50 filmova i 650 pesama, i poznata je kao jedna od najpopularnijih pevačica 20. veka.

ŠUTNULI SU ME U JAPANKAMA: Jovana ZANEMELA u "Jutarnjem programu"! Za kraj izustila da je PRETUŽNA!

ŠUTNULI SU ME U JAPANKAMA: Jovana ZANEMELA u "Jutarnjem programu"! Za kraj izustila da je PRETUŽNA!

Provela je život zalažući se za zaštitu životinja. Snimila je više od 50 filmova i 650 pesama, i poznata je kao jedna od najpopularnijih pevačica 20. veka.

Filmsku karijeru započela je 1948. godine filmom "Romance on the high seas" koji joj je obezbedio uspeh sledećih 20 godina. Igrala je u nebrojeno mnogo romantičnih komedija, mjuzikala, komedija i drama.

PAMTIĆEMO JE SA MALIH EKRANA Voditeljka 9 PUTA POKUŠALA da zatrudni, onda joj se desilo OVO u 49. godini!

PAMTIĆEMO JE SA MALIH EKRANA Voditeljka 9 PUTA POKUŠALA da zatrudni, onda joj se desilo OVO u 49. godini!

Alfred Hičkok ju je tražio za svoj film "The man who knew to much" u kojem je igrala pored popularnog Džejmsa Stjuarta. Film je doživeo veliki uspeh i zaradu. Ali njene najgledanije i najobožavanije uloge su romantične komedije u kojima je briljirala ranih šezdesetih godina prošlog veka.

"Bedroom comedies", tada su ih popularno zvali, Doris Dej je snimila filmove u kojima su joj partneri bili neki od najpoželjnijih glumaca zlatnog Holivuda, Klerkom Gejblom, Kerijem Grantom, Dejvidom Nivenom i Rodom Tejlorom. Najveći uspeh je doživela u filmovima u kojima je igrala sa Rokom Hadsonom u dva čuvena ostvarenja "Pillow talk" i "Move over Darling".

Nakon velikog uspeha u filmskoj karijeri, Doris Dej je odlučila da se oproba i na televiziji. Dobila je svoj šou pod nazivom "The Doris Day Show" koji se uspešno prikazivao širom Amerike od 1968 - 1973. godine.

Poznata kao najveća zvezda 60-tih, američka miljenica. Dobila je nagradu za životno delo Gremi, kao i Oskara za glavnu žensku ulogu i nagradu za životno delo "Golden Globe". Od Džordža Buša 2011. godine, dobila je "Medalju slobode".

 

Vremenska prognoza
Light snow
-0 Beograd