fbpx
Skip to main content
Žikina šarenica

ŽIKA NIKOLIĆ JE BIO OMILJENI PROFESOR: "Dozvoljavao sam deci da prepisuju"!

Foto: Instagram printscreen/ Pink.rs oficial
Svi su znali ruski!

Živorad Žika Nikolić je po završetku fakulteta predavao ruski u srednjoj medicinskoj školi, ali voditelj tvrdi da nikada nije bio strog profesor i da je deci dozvoljavao da prepisuju.

NAKON ČETIRI DECENIJE RADA: Ovo su RAZLOZI zbog kojih je Žika Nikolić prešao na TV Pink! (VIDEO)

Autor emisije "Žikina šarenica" već decenijama unazad se bavi novinarskim poslom i uspešno vodi svoju emisiju. Ipak, malo ko zna da je Žika u mladosti privremeno batalio novinarstvo, kojim je želeo da se bavi, i da je postao profesor. Dok je studirao ruski u Beogradu, Nikolić se zaposlio u školi u Kraljevu, gde je tri puta nedeljno držao časove.

- Radio sam kao radio-voditelj na lokalnom radiju, ali su me otpustili kao 'netalentovanog'. Tada sam se zaposlio u školi u Kraljevu i predavao ruski. Dve godine sam radio u srednjoj medicinskoj školi. To je bilo divno vreme. Imao sam 22 godine, a đaci 17. Kako da budem strog. Ali znao se red, ko je profesor, a ko učenik. Uvek sam voleo da izvodim eksperimente, pa je kod mene sve bilo dozvoljeno, i prepisivanje, i šaputanje, i puškice. Ali ako šapućete, morate na ruskom, i puškice na ruskom. Tako su učili jezik - rekao je voditelj.

OSTADE RTS bez svojih najboljih EMISIJA: Napustila ih „Žikina Šarenica“, a sad će i „Kvadratura kruga“?!

Posle profesorskog posla u srednjoj školi, Žika je počeo je da radi u Vrnjačkim novinama, a zatim i na Radiju Vrnjačka Banja, na koji ga je pozvao prijatelj iz srednjoškolskih dana.

 

Pročitajte i:

SD vip

SD parovi

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd