fbpx
Skip to main content
birmanska mačka

14 razloga zbog kojih ODMAH treba da nabavite MAČKU!

Foto: Profimedia
Mnogo toga ćete naučiti.

Dobrobiti od toga da pored sebe imate kućnog ljubimaca su mnogobrojne, posebno kad su u pitanju psi ili mačke. Ako ste ljubitelj mačaka, imamo za vas dobre viesti. Postoji nekoliko odličnih razloga zbog kojih su upravo mačke među najpopularnijim kućnim ljubimcima.

Mačke su divni prijatelji svojim vlasnicima, a uz to su i vrlo smešne, zabavne i umiljate.

Izlazak na ročište 18.000 dinara, a evo koliko KOŠTA ceo RAZVOD

Ako još uvek nemate mačku, danas vam otkrivamo čak 14 razloga zašto biste trebali da imate mačku u svom domu:

Mačka
Foto: Profimedia

1. Smešne su

Ako ste se ikad igrali s mačkom, onda znate koliko one mogu da budu zabavne i smešne, posebno tokom igre kad izvode razne vratolomije.

2. Pokazaće vam zanimljive ideje o tome gde sve možete da prespavate

Mačke su poznate po tome da vole da spavaju na nekim potpuno neuobičajenim mestima kao što su lavabo, tastatura kompjutera pa čak i običan list papira na podu. Svojim domišljatim idejama će vas uvek zabaviti i dobro nasmejati.

POČINJE FINALNA SERIJA: Zvezda čeka Budućnost, a razloga za revanš ima na PRETEK

3. Drže vas čvrsto na zemlji

Ako ikad postanete previše samouvereni, mačke će vas svojim podrugljivim pogledom podsetiti da i niste tako posebni kao što mislite da jeste.

ruska plava mačka, mače, mačka
Foto: Profimedia

4. Odlično su društvo

Mačke ne traže mnogo od svojih vlasnika – žele da se družite, opuštate, tu i tamo malo poigrate. To ih čini savršenim kućnim ljubimcem.

5. Vrlo su umiljate

Uvek je po njihovom i samo onda kada one to žele – mačke mogu da budu vrlo umiljata stvorenja koja vole da se maze sa svojim vlasnikom. Kad odluče da je vreme za maženje, nagradiće vas svojom ljubavlju i toplinom.

Ne možete ih prevariti - Nova studija pokazala: PAS zna kada ga neko LAŽE!

6. Donose vam poklone

Iako vam se možda neće dopasti ako vam mačka pred vratima ostavi mrtvog miša ili pticu, morate ga pohvaliti i cenite njihov dobar gest.

korat
Foto: Profimedia

7. Nije ih briga ako im dajete glupa imena

Vašu mačku baš boli briga kako ćete da je nazovete pa dajte mašti na volju, ali imajte na umu da ćete tim imenom morati da je zovete i kad je odvedete kod veterinara.

Statistika dokazala: Saznajte koje osobe su u NAJVEĆOJ OPASNOSTI od UJEDA PASA!

8. Jako su slatke

Vrlo su slatke i mekane i ko ne bi poželeo da ih ima u svom domu? Samo svakodnevno promatranje njihovog ponašanja ispuniće vam srce toplinom.

9. Njihovo predenje je dobro za ljudsko zdravlje

Istraživanja su pokazala da mačkino predenje može imati pozitivan uticaj na čoveka. Ako imate mačku ili ste ikad boravili kraj mačke koja prede, onda znate kako taj zvuk zaista ima umirujuće delovanje i pomaže kod smanjenja stresa.

devon reks mačka, mačka, mačići
Foto: Profimedia

10. Uredne su

Generalno gledano, mačke su uredne životinje, posebno kad je u pitanju vršenje nužde. Jednom kad nauče gde im je wc, retko kad će to učiniti negde drugde u stanu.

11. Odličan su alarm za buđenje

Saznajte koje SOBNE BILJKE su OPASNE po zdravlje vaših LJUBIMACA!

Mačke znaju kad je vreme za ustajanje pa vam neće dozvoliti da spavate duže nego što bi trebalo. Mačka će vas naterati da ustanete i napravite doručak – sebi i njoj.

12. Ne traže mnogo brige

Mačke su vrlo nezavisne pa zato zahtevaju mnogo manje pažnje i brige, u poređenju s nekim drugim kućnim ljubimcima. Osigurajte im ispunjenje osnovnih potreba, pokažite im malo pažnje i one će biti srećne. Ako im nešto bude potrebno, obavestiće vas.

Žena se maži sa mačkom
Foto: Profimedia

13. Nepoželjne glodare drže dalje od vašeg doma

Tamo gde mačka caruje, miševa i drugih nepoželjnih glodara sigurno neće biti. Čak i ako se pojave, vaša mačka će im ubrzo pokazati ko je šef.

Najveći prolećni neprijatelj vašeg psa! Redovno pregledajte ljubimca!

14. Mnogo će vas toga naučiti

Ukoliko im za to damo priliku, kućni ljubimci mogu da nas nauče mnoge stvari. Na primer, mačka će vam pokazati da je potrebno da usvojite opušteniji pristup životu i problemima uopšteno. Verovatno najbolja stvar koju možete da naučite od svoje mačke je ako sve ostalo ne uspe, samo pronađite sunčano mesto, ispružite se i uživajte.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD ljubimci

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd