fbpx
Skip to main content
pas

Obratite pažnju! U ove objekte NE SMETE da uvodite vaše ljubimce!

Foto: Profimedia
Poštujte pravila!

Kako organizovati "pet frendli" objekte i koji objekti to mogu da budu, važno je pitanje koje muči poslodavce koji žele da naprave jedan takav objekat. Ono što uvek treba da bude ispoštovano, a u skladu je sa Zakonom o veterinarstvu i Zakonom o dobrobiti životinja, jeste da su ljubimci vakcinisani protiv besnila i čipovani.

KONAČNO! Veštačka inteligencija će nam omogućiti komunikaciju sa životinjama!

Kendal Džener
Foto: Profimedia

Lokalne samouprave u okviru Odluka o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na svojoj teritoriji propisuju obavezu vlasnika, odnosno korisnika objekata u javnom korišćenju (kafići, mešovite prodavnice, prevoz…) da na vidnom mestu istaknu obaveštenje o slobodnom uvođenju, odnosno zabrani uvođenja pasa i mačaka u objekat kojim gazduju, kako su objasnili iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Uprave za veterinu. 

ZDRAVIJE I JEFTINIJE! Kuvajte za vaše mace: Oduševićete ih, a biće vam i ZAHVALNE!

Takođe se ovom u okviru Odluke o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca propisuju i mesta gde je zabranjeno uvođenje životinja, što je i uređeno posebnim propisima:

Pas, stan, prozor, buldog, beli pas
Foto: Profimedia

  • objekte koje koriste organi državne uprave i lokalne samouprave;
  • objekte i prostorije za zdravstvenu zaštitu građana;
  • objekte i prostorije u kojima se obavlja vaspitno-obrazovna delatnost i obezbeđuje smeštaj, boravak i ishrana dece, učenika i studenata;
  • objekte za proizvodnju, kontrolu i promet lekova;
  • objekte za proizvodnju, smeštaj i promet životnih namirnica;
  • verske objekte.

Mačke
Foto: Profimedia

Da li vaš pas skače na ljude? Pokušajte da ga odviknete od toga na nekoliko načina! (VIDEO)

Iz Uprave za veterinu kažu da je na volji vlasnika objekta da to dozvoli ili ne, da jedan objekat postane "pet frendli". 

U Beogradu i Novom Sadu su pokrenute akcije, uz uključivanje Sekretarijata za komunalne poslove i pojedinih udruženja za zaštitu i brigu o životinjama, za omasovljenje broja objekata u koje je moguće uvoditi kućne ljubimce.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD ljubimci

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

Vremenska prognoza
Mist
4 Beograd