fbpx
Skip to main content
muškarac

Žene OTVORILE DUŠU: EVO šta ISTINSKI žele od DONORA SPERME, ovo niste OČEKIVALI!

Foto: Shutterstock
Dve stvari su im najvažnije.

Visok, taman i zgodan je ono što su žene nekad obično tražile u bračnom partneru. Sanjale su tamnokosog princa koji bi im osvojio srce dok su bile devojčice sa već formiranim planom kako treba da se ponaša i koje osobine ne sme nikako da ima. 

Poznato je da su visoki muškarci osvojili genetski džekpot jer su studije pokazale da zarađuju više novca, da su sretniji, zdraviji i imaju veće šanse zadržati svoje kognitivne sposobnosti s godinama, posebno u poređenju s nižim muškarcima.

NE IGNORIŠITE IH: Ovo su sigurni simptomi DEPRESIJE, poznata doktorka otkriva kako da ih sprečite!

NE IGNORIŠITE IH: Ovo su sigurni simptomi DEPRESIJE, poznata doktorka otkriva kako da ih sprečite!

MNOGI PRAVE OVU GREŠKU: Evo kako se PRAVILNO jede CRNI LUK!

MNOGI PRAVE OVU GREŠKU: Evo kako se PRAVILNO jede CRNI LUK!

SREĆKOVIĆI: OVO su četiri HOROSKOPSKA znaka kojima će danas SVE IĆI OD RUKE

SREĆKOVIĆI: OVO su četiri HOROSKOPSKA znaka kojima će danas SVE IĆI OD RUKE

Ali, pokazalo je istraživanje, da sklonost visokim, tamnim i zgodnim muškarcima nije slučaj kada je u pitanju donor sperme.

muškarac
muškarac
Foto: Profimedia

Dve prve osobine koje žene žele kod svojih donora su dob i dobro obrazovanje.

Studija "Šta žene žele od svog donora sperme", objavljena u časopisu u jednom američkom časopisu, otkrila je da su žene pri odabiru donora sperme bile više zainteresovane za mlade i obrazovane donore.

- Otkrili smo da mlađi muškarci koji imaju više formalno obrazovanje, u poređenju s onima bez akademskih kvalifikacija, su puno poželjniji donori sperme - napisali su u izveštaju.

Istraživači sa Univerziteta Kvinslend u Australiji analizirali su kako je 1546 žena donelo odluke o izboru donora sperme u vremenskom periodu od 2006. do 2015. godine u privatnoj australijskoj ustanovi za asistirano reproduktivno zdravlje.

Utvrdili su da su najvažniji faktor u izboru sperme kod žena dob i stepen obrazovanja donora.

- Puno žena ima više slobode nego ikad pre što se tiče izbora kakvi će im biti potomci, a otkrili smo da se češće biraju mlađi i obrazovaniji donori sperme - rekao je koautor studije Stiven Vajt.

- U većini razvijenih zemalja, žene (i muškarci) s problemima plodnosti, slobodne žene i lezbejke sad imaju slobodan pristup spermi iz banaka sperme i ustanova za reproduktivno zdravlje radi oplodnje - objašnjava.

- Žene teoretski više nisu vezane ograničenjima blizine, društvene klase, kulture ili rase pri odabiru muškarca s kojim žele imati decu - rekao je Vajt.

pare
pare
Foto: Shutterstock

S toliko mnogo izbora dostupnih klijentima banke sperme, zanimljivo je da klijenti odabiru dob i obrazovanje umesto dobrog izgleda.

Studija takođe napominje da žene tradicionalno privlače stariji potencijalni partneri, a ne mlađi, a u istraživanju je jasno naznačeno da sklonost moderne žene da njihovi donori sperme budu mladi može biti odraz njihove evolucijske sklonosti sparivanju s muškarcima koji imaju sposobnost i volju osigurati potrebna sredstva za život.

- Žene su uvek imale veći teret u reprodukciji od muškaraca i zbog toga su razvile sklonosti prema muškarcima sa sposobnošću i spremnošću da osiguraju resurse - rekao je Vajt i dodaje da - žene mogu videti viši nivo obrazovanja muškaraca kao dobar potencijal za osiguravanje resursa.

 

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
2 Beograd