Skip to main content
prevara

JE LI MOGUĆE? Muškarci OVO ne smatraju prevarom!

Foto: Profimedia
Istraživanja su jasno pokazala...

Ono što većina žena smatra prevarom je samo nevina igra za neke muškarce.

Kakvo ponašanje je uključeno - i koje su razlike?

Nemojte ga ovo NIKADA pitati! Pitanja i REČENICE koje muškarce IRITIRAJU!

Prevara ne znači uvek isto

Svako od nas prevaru razume drugačije. Za neke, prevara može biti nejasan sms ili flertovanje s nekim na zabavi, drugi tolerišu čak i situacije u kojima partneri sebi dozvoljavaju da "skrenu u stranu".

Razlike u percepciji prevare su vidljive čak i na nivou polova. Prema najnovijim istraživanjima, muškarci su definitivno liberalniji u tom pogledu. Više od polovine ispitanika veruje da poljubiti neku drugu osobu ne spada u prevaru. Žene koje su učestvovale u istraživanju se ne slažu sa ovim. Od njih, čak 73 posto veruje da se poljubac kvalifikuje kao oblik prevare partnera. 

OHOHO... HIPNOTIŠE IH GOLO ŽENSKO TELO! 5 MISLI koje muškarcima PROLAZE kroz GLAVU kada se žena SKINE!

momak i devojka
Foto: Profimedia

Odakle dolaze ove razlike u percepciji prevare?

Kao što terapeut Džejm Pris kaže razlike u percepciji prevare su rezultat uglavnom iz drugačijeg razumevanja intimnosti. Međutim, kako ekspert ističe, bez obzira na razlike, takvo ponašanje obično znači ozbiljniji problem u vezi.

- Bez obzira na pol, ako poljubite drugu osobu i to ne smatrate prevarom, to znači da nemate odgovarajućeg partnera ili odnos u kojem ste poštovani. I ako vas nije briga o tome kako će vaš partner reagovati na ovu situaciju - možda ste u vezi sa pogrešnom osobom - kaže terapeut u intervjuu za "The Independent".

Kao što se očekivalo, većina ispitanika (91%) veruje da je spavanje sa drugom osobom prevara. Međutim, u slučaju manje očiglednih oblika intimnosti, pitanje je malo komplikovanije. Na primer, traženje partnera u dating aplikaciji se smatra izdajom samo za 40%. ispitanika. Studija je uključivala i pitanja o seksualnom obrazovanju, drugim orijentacijama, seksualnosti i pornografiji. Interesantno, da 47 procenata ispitanika veruje da školsko seksualno obrazovanje nije adekvatno pripremilo ljude za seksualni život.  

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
Zeljko's picture

Zeljko

U ljudski mozak je usadjeno da je seks prevara mislim da to nebi trebalo da bude tako ja volim svoju zenu i dobro mi je sa njom u krevetu i nevidim zasto bi se sve to raspalo ako recimo ona ili ja pozelimo da imamo seks sa drugom osobom promena,ne naravno svaki cas ali jednom godisnje,to nebi bila prevara ako se volimo i ako nam je dobro u krevetu

1 | 7

SD sex

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd