fbpx
Skip to main content
orgazam

Masturbacija sa POMAGALIMA može ozbilno da UGROZI tvoj S*KSUALNI život, a evo zbog čega!

Foto: Profimedia
Postoje prednosti ove prakse, ali samo pod jednim uslovom!

Istraživanja su pokazala da žene uživaju u matrubaciji, pa čak i kada su u dugoj vezi ili braku. Postojanje partnera ne utiče na ovu naviku. 

Prsti i vibratori su dva uobičajena sredstva masturbacije kod žena. Tokom istraživanja, anketirano je 2.056 žena. Više od polovine anketiranih žena, starosti od 18 do 60 godina, koristi vibrator tokom masturbacije ili tokom seksualnog odnosa, kaže Debi Herbenik, doktor i pomoćnik direktora Centra za seksualno zdravlje na Univerzitetu Bloomington.

UZ OVAJ MINERAL SPREČITE GOMILU BOLESTI: Izuzetno važan za funkciju štitne žlezde!

UZ OVAJ MINERAL SPREČITE GOMILU BOLESTI: Izuzetno važan za funkciju štitne žlezde!

Uočila je CISTU na zglobu ruke, ODMAH se OBRATILA LEKARU, postoji RAZLOG zašto ovo NASTAJE, ali i lek

Uočila je CISTU na zglobu ruke, ODMAH se OBRATILA LEKARU, postoji RAZLOG zašto ovo NASTAJE, ali i lek

seks
seks
Foto: Profimedia

Pored vibratora i sopstvenih prstiju, žene koje masturbiraju često koriste: vibrirajuće četkice za zube, ručice četke za kosu ili vodeni mlaz tokom kupanja u kadi. Iako neki eksperti ukazuju na neželjena dejstva vibratora, kao što su genitalna utrnulost ili bol, manje od 30% žena se žalilo na takve probleme.

Drugog eksperta, Frenka Somersa, psihijatra iz Toronta, brine to što preterano korišćenje vibratora u toku masturbacije može oslabiti orgazam kod žene pri odnosima sa partnerom. On kaže svojim pacijentkinjama da na vibrator "gledaju kao na šlag – i da ne treba da ga jedu (i žele) svakog dana" i smatra da previše korišćenja vibratora može umanjiti osećaj autonomnog nervnog sistema na stimulaciju, pa će vagina biti manje osetljiva na običan seksualni odnos.

Koristi od masturbacije

Za razliku od ranijih vremena, kada su pojedinci smatrali da je masturbiranje greh, bolest ili zabranjena aktivnost, danas stručnjaci smatraju da je to normalna pojava i normalna ljudska potreba.

seks
seks
Foto: Profimedia

Eksperti se slažu da masturbacija nije štetna po zdravlje žene i da nije nemoralna, već može biti i korisna po zdravlje.

Seksolozi i terapeuti za seks ističu da masturbacija može pomoći ženama u nekim slučajevima: za ublažavanje depresije, za otklanjanje uticaja stresa, za smanjenje bolova, za poboljšanje raspoloženja, pa čak i za poboljšanje seksualnih odnosa (i veze) sa partnerom.

Dakle masturbacija je ok, ali bez preterane upotrebe vibratora.

 

SD sex

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd