fbpx
Skip to main content
devojka

RASTEGNUĆE SE ZBOG PE*ISA: Mitovi i istine o gospođici VAG*NI!

Foto: Profimedia
Ovo možda i niste znale...

Uprkos činjenici da je ima pola populacije, o vagini postoji niz raznoraznih mitova u koje neki veruju, a drugi ne.

Baš kao i u svakom drugom aspektu života, ponekad je teško razaznati istinu od laži pa mnoge žene provedu život verujući potpuno u izmišljotine, što ne bi smeo biti slučaj kada je reč o intimnom zdravlju. Zato smo odlučili izdvojiti nekoliko najčešćih mitova o vagini i napokon razotkriti one koji su čista laž:

HITNO REAGUJTE: Ovo su simptomi KOJE nikako NE smete IGNORISATI!

Preveliki penis će rastegnuti vaginu

Vagina je načinjena od izuzetno rastegljivog tkiva koje je povezano vodoravnim mišićima u karlici. I dok vam se kad stavljate tampon čini poprilično plitka, tokom uzbuđenja vagina se širi i stvara se dovoljno prostora za poveći penis.

Vagina takođe menja svoj oblik tokom ciklusa, a koliko je rastegljivo vaginalno tkivo, najbolje govori činjenica da se može vratiti u svoj prvobitni oblik čak i nakon porođaja.

NIJE SAMO ZA PIĆE: Maske za lice od jogurta su sve što ti treba za lepu kožu!

vagina
Foto: Profimedia

Redovan seks opušta mišiće u vagini 

Još jedna laž u koju veruju mnogi je da žene koje se često seksaju imaju šire i opuštenije vagine. Mišići u vagini opuštaju se tokom seksa, ali nakon njega ponovno se stežu i nema trajnih posledica, bez obzira na to koliko se često seksate.

Ono šta zaista može uticati na opuštanje mišića vagine je menopauza, zbog pada nivoa hormona estrogena što direktno utiče na smanjenje elastičnosti vaginalnog tkiva.

Stegnuti vaginalni mišići uzrokuju veće seksualno zadovoljstvo

Kako za koga. Ovo pravilo možda važi za muškarce, ali žene koje tokom seksa imaju stegnute vaginalne mišiće u tome, očigledno, ne uživaju. Kada je žena seksualno uzbuđena, vagina se sama od sebe širi, dok je stiskanje mišića znak da žena ne uživa, odnosno da nije potpuno opuštena. 

Mišići karlice mogu se ojačati vežbom

Za razliku od prethodnih mitova, ovaj je istinit. Postoji niz vežbi kojima možete ojačati opuštene mišiće karlice i imati "fit vaginu". Ako ste gledali ''Seks i grad'', onda ste sigurno čuli za Kegelove vežbe koje je proslavila Samanta, ali na internetu možete pronaći još niz metoda za jačanje vagine.

Pročitajte i:

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
22 Beograd