fbpx
Skip to main content
Trbušnjaci

REZULTATI ZA 2 NEDELJE: Pronašli smo NAJLAKŠU vežbu za ravan stomak - zaboravi na stotine trbušnjaka

Foto: Instagram/ sixpackfemmes
Ništa lakše.

Za ravan stomak ne morate da se mučite i radite beskonačan broj trbušnjaka, jer smo pronašli najlakšu vežbu za postizanje ravnog stomaka. Fitnes stručnjaci tvrde da je i efikasnija od toliko napornih trbušnjaka. Ova vežba ne može biti lakša, a jedino što je bitno je da morate pravilno disati.

JEDNOSTAVNO I LAKO: Detoksikacija za jedan vikend!

U ovoj vežbi disanjem se aktiviraju i jačaju najdublji abdominalni mišići, zapravo, disanjem izazivamo kontrakcije.

VITKE OČAS POSLA: Evo kako vam pauza od dijete može pomoći da još više SMRŠATE!

 

A post shared by Six Pack Femmes (@sixpackfemmes) on

Ako je radite pravilno, ojačaćete ceo središnji deo tela i donji deo leđa, što će vam poboljšati držanje. Ovakva tehnika dubokog disanja deo je pilatesa i joge, ali možete je raditi odvojeno od tih vrsta vežbi.

Dođe vam da prezalogajite uveče? Evo šta stručnjaci preporučuju da uradite!

1. Čim se probudite (idealno bi bilo na prazan želudac i dok ste još u krevetu) lezite na leđa sa savijenim kolenima, a stopalima oslonjenim na krevet. Udahnite, pa duboko izdahnite i uvucite stomak toliko jako kao da pupak želite da prilepite uz kičmu. Što više izdahnete to će biti jača kontrakcija i učinkovitost ovog pokreta.

2. Zadržite uvučeni stomak 15 sekundi za početak, a kako napredujete produžite trajanje sve do 60 sekundi, uzimajući plitke udisaje prema potrebi. Ponovite 3 do 5 puta.

 

A post shared by Six Pack Femmes (@sixpackfemmes) on

3. Kada ste spremni za težu verziju ove vežbe, radite vežbu klečeći na kolenima i dlanovima, sedeći ravno na stolci ili na lopti za pilates.

4. Nakon određenog vremena vežbanja stomak ćete moći držati stisnutim dok sedite ili stojite tokom celog dana.

Ako budete radili ovu vežbu za ravan stomak redovno, zdravo se budete hranili i radili i svoj uobičajeni trening, rezultate ćete videti i osetiti već za 2 nedelje.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd