fbpx
Skip to main content
vagina

Zbog porođaja v*gina mi je bila ODVRATNA - uradila sam samo OVO i sada sam DOLE kao devojčica!

Foto: Profimedia
"Kada bih gurnula prst unutra, sve je delovalo ok iz perspektive prsta. Ali što se vagine tiče, nisam osećala baš ništa."

Šest nedelja nakon porođaja, konačno sam prihvatila istinu koju svi izbegavaju - vaginalni porođaj može da vam uništi vaginu. Tačnije, velika je verovatnoća da će je uništiti. Moju svakako jeste.

Ginekolog je na pregledu ubacio spekulum u moju vaginu, odmah ga izvadio i rekao sestri da mu "doda drugu". Kakvu drugu, pitala sam ga.

NAPUNITE SE ENERGIJOM: Ovo je PRVA stvar koju treba da uradite kad se probudite!

- Ma samo mi treba drugi spekulum. Posle porođaja se neke stvari menjaju - rekao je mrtav hladan.

SPREMITE LETNJE TELO: Za 14 dana do 10 kila manje, BEZ jo-jo efekta! (JELOVNIK)

ginekološki pregled
Foto: Profimedia

A i ja sam primetila mnogo razlika kasnije. Recimo, nisam imala pojma da li pravilno radim trbušnjake jer sam izgubila konekciju između mozga i karlice. U toku seksa bih stisnula vaginu kako bi bila još uža (pre porođaja to mi je bila specijalnost u kojoj je moj muž uživao), a sada time nisam postizala ništa. Kada bih gurnula prst unutra, sve je delovalo ok iz perspektive prsta. Ali što se vagine tiče, nisam osećala baš ništa. Da i ne govorim o tome da kada bih se nasmejala, zakašljala ili podigla bebu, neminovno je bilo da mi pobegne malo mokraće. Vrhunac se dogodio kada sam se upiškila na festivalu jer nisam stigla dovoljno brzo do toaleta. Pobogu, imam 37 godina, nisam još uvek spremna da živim ovako.

Zato sam uradila jedinu logičnu stvar - pronašla najpoznatijeg hirurga za "popravljanje" vagina, koji je već dobio brdo pohvala od mnogih poznatih žena.

Imala sam sreću što oboje živimo u Los Anđelesu pa sam mogla odmah da skoknem na konsultaciju. Kada sam ušla u čekaonicu, dočekala su me dva kožna kauča u boji kože na kojima su sedele žene u hidžabima. Bile su u pratnji braće, a došle su da bi im lekar vratio himen.

TOKOM S*KSA U STOMAKU JOJ SE NEŠTO MRDALO: Šokirala se kada su joj lekari pronašli OVO - mogla je da UMRE

Onda je došao red na mene i moj pregled.

- Porađali ste se, zar ne? Oko 30 odsto žena koje su imale vaginalni porođaj imaju iste probleme, i ja mogu to da rešim. Može da bude kao da imate 16, 26, 30 godina. Vi birajte- rekao je samouvereno. Dodao je i da treba da rešim samo dve stvari - kakvu anesteziju želim i koliko uska želim da bude.

Izabrala sam, naravno, da bude kao kada sam imala 18 godina. Onda je on rekao "hajdemo bolje da idemo na 16".

Ono što je najgore u celoj mojoj priči jeste to da nisam ni želela vaginalni porođaj. U petoj nedelji trudnoće dobila sam rezultate papa testa. Ne samo da sam imala svaki mogući HPV, već i atipične glandularne ćelije. Trebalo je da uradimo biopsiju koju nismo mogli zbog trudnoće.

vagina
Foto: Profimedia

- Nema veze, taj rak na koji sumnjamo ionako sporo raste - utešio me je lekar. I dalje ne mogu da verujem da nikome nije ni palo na pamet da mi predloži abortus, ali to je već druga tema. Najbolje od svega, nadali su se da će sa vaginalnim porođajem desiti i to da će sve eventualne "loše i kancerogene ćelije" izaći sa detetom. Ozbiljno. Kako su mi rekli, tokom porođaja se gubi mnogo tkiva pa je velika šansa da će ispasti i sve što ne valja. I tako smo se odlučili za vaginalni porođaj.

Sve je, inače, prošlo jezivo. Provela sam puna 24 sata u bolnici dok ih napokon nisam namolila da mi daju epiduralnu. Prošlo je još sedam, pa su mi na kraju ručno probušili vodenjak. Sat vremena nakon toga sam počela da guram, a tri i po sata kasnije se beba konačno namestila u pravilan položaj i počeo je porođaj. Pocepala mi je telo dok je izlazila, i završila sam sa 30 šavova.

I da se vratim na podmlađivanje vagine. Traje svega sat vremena, i radi se laserski. Odstrane vam višak tkiva a onda zašiju mišiče i zatvore sve. Izabrala sam opštu anesteziju, mada su mi rekli da žene često biraju samo lokalnu. Oporavak je bio naporan - imala sam kateter pet dana i bila sam na valijumu. Sve u svemu, tek posle nedelju dana sam došla sebi. Nisam smela da dižem teške stvari, uključujući i bebu.

A da li je uspelo? Uspelo je i to kako! Nisam se više nijednom upiškila, seks je fantastičan, osećam kada uvučem stomak, a muž kaže da nikad nisam bila uža. Što se mene tiče, opravdano potrošenih 10.000 dolara.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Slaba kiša
4 Beograd