fbpx
Skip to main content
Maline

OVO SU NAJPLAĆENIJI SEZONSKI POSLOVI KOD NAS: Dnevnice se kreću od 2.500-3.500 dinara

Foto: Profimedia
Ako ste nezaposleni, evo rešenja

Sredinom maja je vrhunac ponude sezonskih poslova, a najplaćeniji su poslovi promocije, fizički poslovi selidbe i na građevini, i oni u ugostiteljstvu, gde se dnevnice kreću i do 3.500 dinara.

POSLA U SRBIJI IMA BUKVALNO ZA SVE: Ko god hoće može da radi, PLATA I DO 70.000 RSD

POSLA U SRBIJI IPAK IMA? Više od 1.700 slobodnih radnih mesta

Sezona ovih poslova traje od početka maja do sredine oktobra. Jedan deo čine privremeni poslovi, kao što je branje voća ili ugostiteljski poslovi, a drugi zamena radnika koji su na odmoru.

Oglas
Foto: Profimedia

Najveća ponuda poslova je upravo sredinom maja, ali se javlja i periodično u doba velikih manifestacija i festivala, otvaranja letnjih bašti, sezone kupanja na rekama, a zbog sve većeg broja trgovinskih lanaca u Srbiji, sve više ima i povremenih poslova promocije, koji su među bolje plaćenim.

SRBI IMAJU NEŠTO ŠTO STRANCI PLAĆAJU "SUVIM ZLATOM": Svaki dan gazite po tome, a možete ga prodati i zaraditi!

Sezonski poslovi najviše odgovaraju studentima, ali u poslednje vreme poslodavci sve češće traže i one koji nisu studenti, i one koji mogu vezano da rade nekoliko meseci, bez prekida.

Berba lubenica
Foto: Profimedia

- Poslodavci su spremni da plate i veću stopu doprinosa na zaradu, jer se takvim osiguranicima koji nisu na školovanju ili su stariji od 26 godina obračunavaju se pune stope, kao i za sve zaposlene radnike. Za to vreme zadruga ih prijavljuje na obavezno socijalno osiguranje, što podrazumeva i upis penzijskog staža- kažu iz jedne omladinske zadruge.

Najslabije su plaćeni poslovi vozača automobila, radnika u magacinu i redara i obezbeđenja - od 150 do 200 dinara na sat, dok nešto više mogu da zarade operateri i administrativni radnici - od 150-230 dinara na sat.

Zašto je otvaranje autoperionice DOBRA BIZNIS IDEJA: Prebukirana tokom cele godine, ali to NIJE SVE

- Najplaćeniji poslovi često nisu i najbolji. Dnevnice za najteži fizički rad na gradilištu ili selidbama nosi dnenicu do 2.000-3.000 dinara. Međutim, dešaava se da bolji poslodavci plaćaju i veće dnevnice za isti posao od uobičajenog cenovnika. To je slučaj sa "ad-hok" poslovima, kada je u pitanju hitan servis, ili kada su poslodavci zadovoljni uslugom, pa uplate bonus- objašnjavaju.

Znate li šta je RAD NA LIZING? Možda ste i vi jedan od 100.000 radno angažovanih Srba na taj način!

Iz jedne beogradske zadruge kažu da su najplaćeniji sezonski poslovi branje voća (dnevnica 1.800-2.500 dinara), zatim selidbe (2.000-3.000 dinara po turi), fizički radnici na gradilištu (dnevnnica do 2.500), konobari i šankeri (dnevnica do 2.500), operateri na računaru (satnica do 350 dinara).

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD posao

SD vesti

SD novčanik

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd