Skip to main content
 Arne Sanes Bjornstad

Ambasador Norveške doneo ODLIČNE vesti: Udvostručujemo ulaganja u Srbiju

Foto: Tanjug/ Dimitrije Goll
Jaki prijateljski odnosti stvorili uslove za jačanje ekonomske saradnje

Predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić, razgovarala je danas sa ambasadorom Kraljevine Norveške u Srbiji, Arneom Sanesom Bjornstadom, koji joj je preneo da je Vlada Norveške potvrdila da će ove godine finansijska pomoć te države Srbiji biti duplo veća. 

Kako je istakao ambasador Bjornstad, u skladu sa razgovorima koje je srpska premijerka imala tokom posete Oslu u novembru prošle godine da se produbi saradnja dve zemlje, norveška vlada donela je odluku da se iz budžeta, na ime podrške Srbiji ove godine izdvoji 61 milion norveških kruna, odnosno 6,3 miliona evra, umesto 30 miliona norveških kruna (oko 3,1 milion evra), koliko je Srbija dobila 2017. godine. Polovinu tih sredstava Norveška će uputiti u ekonomski razvoj najsiromašnijih delova Srbije. Uz navedena direktna sredstva, Norveška će nastaviti da pruža podršku Srbiji i kroz regionalne programe.

Ana Brnabić
Ana Brnabić

Norveški ambasador potvrdio je srpskoj premijerki i da će početkom jula ove godine predsednica Vlade Kraljevine Norveške Erna Solberg doći u zvaničnu posetu Srbiji.

Poseta ambasadora Norveške
Poseta ambasadora Norveške
Foto: Tanjug/ Dimitrije Goll

Dolazak norveške premijerke takođe je jedan od efekata prošlogodišnje posete premijerke Brnabić Oslu, kada je srpska premijerka razgovarala sa Solberg, ministarkom spoljnih poslova Norveške, Ine Eriksen Soreide, kao i sa direktorkom Konfederacije norveških poslodavaca, Kristin Skogen Lund.

Ako niste platili porez, imate još DESET dana, inače vas očekuje OVAKVA kazna

Brnabić i Bjornstad su se saglasili da su politički i bilateralni odnosi Srbije i Norveške veoma dobri i prijateljski i da u tom pravcu ima prostora za jačanje ekonomske saradnje.

Premijerka Srbije zahvalila je Norveškoj na velikoj pomoći koju ta država pruža srpskim reformama i evropskom putu naše zemlje, kao i norveškim kompanijama koji su svojim dolaskom pozitivno uticali na opštu poslovnu klimu u zemlji.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd