fbpx
Skip to main content
Aerodrom Nikola Tesla

MEĐUNARODNO PRIZNANJE TOKOM PANDEMIJE: Beogradski aerodrom jedan od lidera u borbi protiv korone

Foto: Srbija Danas
Bezbednost putnika je uvek prioritet, što je u današnjim uslovima presudno

Međunarodni savet aerodroma (ACI) nedavno je Aerodromu "Nikola Tesla" dodelio Zdravstvenu akreditaciju za aerodrome za veoma temeljne sanitarne mere koje se primenjuju u cilju suzbijanja pandemije kovida-19, saopštio je danas beogradski aerodrom.

Gradonačelnik Gračanice: Hvala Meridianu što je spasao najugroženije

Gradonačelnik Gračanice: Hvala Meridianu što je spasao najugroženije

Privrednici iz sveta lakše u Srbiju, uz najavu Privrednoj komori

Privrednici iz sveta lakše u Srbiju, uz najavu Privrednoj komori

SLEDI VELIKO POSKUPLJENJE STANOVA U SRBIJI? Cena pojedinog građevinskog materijala skočila i do 40 odsto

SLEDI VELIKO POSKUPLJENJE STANOVA U SRBIJI? Cena pojedinog građevinskog materijala skočila i do 40 odsto

- ACI je nagradio napore Aerodroma ''Nikola Tesla'' Beograd na osnovu pažljivog posmatranja procesa čišćenja i dezinfekcije aerodroma, analize oznaka za preporučeno fizičko rastojanje, strateške organizacije prostora terminala, kao i za edukaciju putnika i javnosti o preventivnim merama - objašnjava se u saopštenju.

Dodaje se da je skup zdravstvenih mera koje su uvedene na beogradskom aerodromu deo šire kampanje o sanitarnim merama kompanije "Vansi aerodromi" primenjene u celoj mreži od 45 aerodroma.

- Čuvamo jedni druge - naziv je kampanje koja se zasniva na zdravstvenim preporukama za zaštitu od virusa kovid 19 izdatih od Svetske zdravstvene organizacije (SZO), Međunarodne organizacije za civilno vazduhoplovstvo (ICAO) i na osnovu domaćih zdravstvenih propisa - navodi se u saopštenju.

Aerodrom Nikola Tesla
Umesto bankomata - maskomat: Ovako danas izgleda aerodrom "Nikola Tesla"
Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Objašnjava se da ova akreditacija dopunjuje ostale potvrde zdravstvenih uslova koje su dodeljene aerodromima "Vansi grupe".

- Bezbednost putnika nam je uvek prioritet, a to je u današnjim uslovima, više nego ikada do sada, presudno. Ova akreditacija potvrđuje našu posvećenost tome da sve aerodromske operacije održavamo na bezbednom nivou, kao i da uverimo naše putnike da su sve neophodne mere prevencije na snazi i da se poštuju na našem aerodromu - izjavio je generalni direktor Aerodroma "Nikola Tesla" Fransoa Berizo.

Beogradski aerodrom objašnjava da je međunarodni program AHA akreditacija kreiran je sa ciljem da se nagrade zalaganja aerodroma da pruže visokokvalitetnu uslugu.

Pored toga, ovo priznanje će ojačati i povratiti poverenje korisnika aerodromskih usluga u bezbednost putovanja, garantujući im da se primenjuje pouzdan zdravstveni protokol, zaključuje se u saopštenju.

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd