fbpx
Skip to main content
Berza

Prvi put posle 80 godina - zvono na Beogradskoj berzi! Počelo trgovanje akcijama OVE KOMPANIJE!

Foto: Profimedia
Na Beogradskoj berzi je danas počelo trgovanje akcijama kompanije Fintel Energija. 

Akcijama ove kompanije trguje se metodom kontinuiranog trgovanja, a indikativna, odnosno početna cena na Berzi danas je bila 500 dinara po jednoj akciji. 

GLOBALNI SKANDAL Velika evropska banka oprala 150 milijardi dolara u SAD!

Direktor Beogradske berze Siniša Krneta izjavio je tim povodom da se prvi put posle više od 80 godina na Beogradskoj berzi čulo berzansko zvono kojim je simbolično obeležen početak trgovanja akcijama kompanije koja je donela hrabru odluku i od privatne kompanije postala javno društvo.

Jednokratna pomoć za srpske penzionere: Pomoć države stiže DVA PUTA

- Verujemo da je ovo tek početak izlaska većeg broja srpskih kompanija na Berzu i stavljanja tržišta kapitala Srbije u funkciju domaće ekonomije, ali i vraćanje tržištu važnosti i značaja koji mu po definiciji pripadaju - rekao je Krneta, navodi se u saopštenju Berze.

berza
Foto: Profimedia

Proces Inicijalne javne ponude akcija kompanije Fintel Energija završen je 30. oktobra, a u toku trajanja ponude upisano je preko 1,5 miliona akcija, koliko je bilo propisano kao minimalan prag uspešnosti ovog procesa. 

Ovim postupkom Fintel Energija je prikupila 755,2 miliona dinara neophodnih za dalje poslovanje i širenje mreže vetroparkova u Srbiji. 

NAJVAŽNIJA STVAR za britansku ekonomiju: Napuštaju EU, sporazum je KLJUČAN

Direktor Fintel Energije, Ticijano Ðovaneti, izjavio je da je veoma zadovoljan interesovanjem investitora i njihovim poverenjem, te da se nada da će i trgovanje akcijama ove kompanije na Beogradskoj berzi izazvati istu pažnju.

Akcije kompanije Fintel Energija uključene su na Prime Listing Beogradske berze, najkvalitetniji segment domaćeg tržišta kapitala. 

Rusija i Vijetnam utrostručuju trgovinsku razmenu do 2020. godine

Fintel Energija iz Beograda je ćerka firme Fintel Energia S.p.A, koja je od 2010. listirana na berzi u Milanu, delu Londonske berze.

DA LI STE OČEKIVALI POBEDU SRBIJE NA GENERALNOJ SKUPŠTINI INTERPOLA?

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd