Skip to main content
Žena ima gorušicu

Uz ove savete, recite zbogom GORUŠICi!

Foto: Facebook
Uvedite promene i izbegnite tegobe.

Kiselina, bol i nadutost samo su neki od simptoma koje izaziva pogrešna ishrana. Izbegavanje pržene i masne hrane može dovesti do pozitivnih efekata, a pravilnom ishranom možete smanjiti simptome i bolove.

Gorušica je neprijatan osećaj, koji se širi iz želuca prema vratu, a 1 do 5 osoba može primetiti značajne rezultate samo ako povede računa o navikama i ishrani (o čemu smo pisali OVDE). Unošenjem zdravih namirnica može se postići odličan rezultat, a nekad čak i izlečenje.

Ukoliko se pronalazite ovde, neophodno je da što pre unesete promene u vaš život. Savet nutricionista je da za početak ostavite pušenje i smanjite veliki unos crne kafe i alkohola u organizam. Savetuje se i smanjenje telesne težine, kao i izbegavanje šećera, koji uzrokuje pojačanog lučenja želudačne kiseline. Preporučuje se da konzumirate nemasnu i nezačinjenu hranu, koju ćete podeliti na nekoliko manjih denvnih obroka.

Maslinovo ulje, mlečni proizvodi, kao i veći unos vode takođe će vam pomoći u borbi protiv gorušice. 

Namirnice koje bi trebalo izbegavati: citrusno voće, luk, papriku, čokoladu, kofein, pepermint, začine, masnu i prženu hranu.

Nutricionisti ističu da se ne radi o trajnom odricanju ovih namirnica, već da se uspostavi umerenost u konzumiranju.

Ovde možete pročitati koja hrana pomaže u održavanju mladolikog izgleda. Spremite se za leto uz pomoć napitka koji skida kilograme. Pogledajte OVDE o kom piću je reč.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
37 Beograd