fbpx
Skip to main content
Željko Sertić

Sertić sa radnicima BIP-a o poslovanju i rešavanju problema

Foto: Youtube Printscreen/Privredna komora Srbije
BEOGRAD - Ministar privrede Željko Sertić razgovarao je sa predstavnicima radnika, sindikata i malih akcionara "Beogradske industrije piva" (BIP) o poslovanju tog preduzeća i zahtevima radnika, koji su ranije danas protestvovali ispred Vlade Srbije i resornog ministarstva.

Mnistar je rekao je da razume zabrinutost radnika i da je razgovor način za rešavanje problema, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Razgovori predstavnika Ministarstva privrede, zaposlenih i malih akcionara BIP-a biće nastavljeni u sredu u cilju pronalaženja najboljeg rešenja za ovu fabriku, dodaje se u saopštenju.

Akcionari i zaposleni BIP-a Beograd protestovali su ranije danas zahtevajući da se izvrši nova procena kapitala tog preduzeća, raspiše javni oglas o prodaji kapitala, odblokira poslovni račun preduzeća i obustave, kako tvrde, štetni ugovori.

Predsednik Udruženja manjinskih akcionara BIP-a Vojislav Ćorović rekao je da radnici traže deblokadu poslovnog računa AD "BIP" Beograd i reprogram obaveza sa Poreskom upravom i drugim poveriocima, zatim preispitivanje zakonitosti i jednakosti primene kriterijuma i merila Ministarstva privrede po kojima se pivara nije našla na spisku "zaštićenih" preduzeća kojima je produžen rok zaštite od poverilaca, rekao je on.

Radnici traže i da se obavi nova procena kapitala i da se raspiše javni oglas o prodaji kapirala BIP-a.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd