fbpx
Skip to main content
Šakira

Želite struk poput Šakire? Evo kako!

Foto: Profimedia
I vi možete imati struk kao Šakira! Odvojite malo vremena za nekoliko jednostavnih vežbi i ubrzo ćete i vi imati savršeno izvajan struk!

Radi se o plesnim pokretima koje možete videti i Šakirinim spotovima, zato pustite omiljenu muziku i uživajte, predlaže zadovoljna.hr. Nećete čak ni primetiti da vežbate!

1. Raširite noge, a ruke stavite u poziciju kao da ćete dizati male tegove. Njišite bokovima levo desno u ritmu muzike, a ruke dižite i spuštajte kao da podižete i spuštate tegove, dok pritom pratite ritam njihanja bokova. Možete malo ubrzavati, pa spuštati tempo.

Šakira
Foto: Profimedia

2. Raširite noge i savijte ruke tako da vam dlanovi, okrenuti prema dole, budu u ravni sa grudima. Naginjite se, celim gornjim delom tela, levo-desno tako da vam telo pravi lagani luk, te ispružite naizmenično iznad glave ruku u suprotnu stranu od one na koju se naginjete, a drugu ruku držite savijenu prema grudima.

3. Zauzmite položaj isto kao i u prethodnoj vežbi, ali ruku koju ste pre držali savijenu neka sada bude ispružena, dodirujući bedro na suprotnoj strani. Bokovima sve vreme njišite levo-desno i istežite se što snažnije i na nekoliko minuta ubrzajte ritam.

4. Sa raširenim nogama se savijajte levo i desno u bokovima, a ruke postavite kao da ćete levom rukom dodirnuti levi list, a desnom desni.

5. Sa raširenim nogama ruke raširite i ruke, struk savijajte levo i desno, bez pomeranja bokova. Smenjujte brzi i spori ritam.

6. Iz položaja prethodne vežbe podignite ruke sa spojenim dlanovima iznad glave i gornjim delom tela kružite prema dole, tako da vam dlanovi budu u blizini stopala.

7. Dlanove naslonite na kolena i izbacite zadnjicu, pa donji deo leđa pomerajte gore i dole nekoliko puta.

8. Ponovo se uspravite i raširite noge. Ruke ispružite uz telo, ljuljajte bokovima levo-desno, a ramena pomerajte gore i dole, ubrzajte tempo i ponavljajte nekoliko puta.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Clear sky
1 Beograd