Skip to main content
Virusi

OPASNO! VIRUS KOJI PRATI MONITOR TELEFONA: 9 miliona zaraženo jer su OVO skinuli! Vidite da niste i VI

Foto: Profimedia
Korisnici sada moraju da obrišu ove aplikacije ili će biti zatrpani reklamama.

Korisnici Android telefona upozreni su na zloćudne aplikacije koje zu zarazile milione uređaja. Lažne aplikacije mogu da prate ekran telefona i da guraju skrivene oglase, zarađujući tako novac za prevarante.

RAK, SLEPILO: Istraživanje pokazalo, ovo svojstvo pametnih telefona loše je po zdravlje

Virus na telefonu
Foto: Profimedia

Aplikacije deluju kao savršeno normalne igre, kao aplikacije za daljinsko upravljanje ili za gledanje televizije. Ali njima zapravo upravljaju prevaranti koji žele da brzo zarade na račun korisnika. Što je još gore, mnoge aplikacije čak ni ne obavljaju funkciju koju u opisu garantuju. 

Fejsbuk i WI-FI! Ovo se čekalo - OTKRIĆE KOJE MENJA SVET KOMUNIKACIJA

Sporne aplikacije
Sporne aplikacije
Foto: The Sun printscreen

Prema posledenjem izveštaju sajber stručnjaka iz organizacije "Trend Micro", zaraženo je čak devet miliona Android korisnika, prenosi britanski "The Sun". Oni su izlistali i svih 85 spornih aplikacija koje su bile dostupne na "Google Play Storeu", što je i omogućilo da ostvare milione preuzimanja. 

Oglasi koje serviraju ove aplikacije mogu da budu uznemirujući, dosadni, a mogu i da okupiraju čitav ekran. Dizajnirani su tako da ih je teško ukloniti. Ponekad oglasi mogu da budu i skriveni u pozadini, da prazne bateriju telefona, dozvoljavaju prenos podataka i utiču na moć procesora.

Izbrišete Fejsbuk nalog, a slike i prijatelji vam OSTAJU! Evo kako!

Sporne aplikacije
Sporne aplikacije
Foto: The Sun printscreen

Opšta histerija među korisnicima Instagrama - NIKAKO GA NE AŽURIRAJTE!

Jedna od tih aplikacija je i "Easy Universal TV Remote" (preuzete pet miliona puta), koja je obećavala upravljanje televizorom pomoću mobilnog telefona.

"Google Play Store" je suspendovao ove zloćudne aplikacije" i više ih nije moguće preuzeti, ali one i dalje mogu biti na vašem telefonu ako ste ih ranije instalirali. Zato je najbolje da pogledate spisak spornih aplikacija koji se nalazi na fotografijama u tekstu.

Pravo ime folkerke je MINIRA JAŠARI? Najzad PROGOVORILA o tome! Prvo negirala, pa ŠOKIRALA priznanjem! (VIDEO)

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd