fbpx
Skip to main content
Grad Beograd

SMENE U "ELEKTRANAMA", "INFOSTANU", "ČISTOĆI". Evo koja su gradska preduzeća dobila NOVE DIREKTORE

Foto: Srbija Danas
Poslanici Skupštine grada su imenovali i nove članove Upravnih odbora raznih institucija čiji je osnivač Grad Beograd

GSP "Beograd", "Infostan", "Gradska čistoća", "Hipodrom Beograd" i "Beogradske elektrane" su dobili nove direktore, koje su poslanici Skupštine grada Beograda danas izglasali "po kratkom postupku".

Odbornici Saveza za Srbiju NAPUSTILI SKUPŠTINU: Umesto o direktorima i metrou žestoka rasprava o DIPLOMAMA I VREĐANJU PREMIJERKE

Umesto dugogodišnjeg direktora Gorana Aleksića, prvi čovek "Beogradskih elektrana" biće Rade Basta, na čelo "Infostana" je umesto Marka Mitića postavljen Strahinja Danilović, GSP "Beograd" će i zvanično umesto Željka Milkovića preuzeti Radiša Momčilović, dok će "Hipodrom Beograd" iz dubioze pokušati da izvuče Risto Kostov koji će na ovoj funkciji zameniti Veljka Rosića. Konačno u "Gradskoj čistoći" će direktorsku funkciju umesto Miroslava Bogdanovića preuzeti Marko Popadić.

Skupština grada kasnila 90 minuta, ŽUČNA RASPRAVA o vređanju premijerke i PKB-u

Novi mandat dobili su Andrija Čupković ("Parking servis"), Dragan Baltovski ("Pogrebne usluge"), Slobodan Stanojević ("Zelenilo"), Aleksandar Cincar Poposki ("Javno osvetljenje"), Ivan Tejić ("Beograd put"), Branislav Popović (Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju), te Vladimir Brašić ("Gradsko stambeno") i Bojan Bajagić ("Gradske pijace") koji su tek par meseci bili vršioci dužnosti.

Svima je odmah zapalo za oko da je raspisan javni konkurs za čelnike 15 preduzeća, a da je samo njih 13 dobilo nove ili stare direktore.

Kako saznaje "Blic", JP "Ada Ciganlija" i "Sava centar" nisu dobili direktore pošto niko od kandidata nije ispunio propisane uslove. Podsetimo, trenutno je na čelu Sava centra Đorđe Mazinjanin, a Ade Ciganlije - Robert Đukić.

Beogradski metro nam je sve bliži: Formirano javno preduzeće, biće sastavljeno od najboljih stručnjaka

Poslanici Skupštine grada su imenovali i nove članove Upravnih odbora raznih institucija čiji je osnivač Grad Beograd.

Tako je novi predsednik UO Omladinskog pozorišta "Dadov" Đorđe David, poznati muzičar i glumac, na čelu UO "Ateljea 212" biće reditelj Mihailo Vukobratović, u UO Bitef teatra naći će se i koreograf Konstantin Kostjukov, akademski slikar Miroslav Kolundžija će predvoditi UO Kuće legata, dok je glumac Miloš Samolov uvršten u UO Malog pozorišta "Duško Radović".

 

Pročitajte i:

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd