Skip to main content
Palilula

VELIKA INVESTICIJA: Za rekonstrukciju vrtića na Paliluli 50 miliona

Foto: Gradska Opština Palilula
Opština Palilula prošle godine za rekonstrukciju šest objekata PU "Boško Buha" izdvojila 25 miliona dinara, a da će ove godine ta suma biti udvostručena

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić izjavio je danas da je ta beogradska opština za rekonstrukciju jaslica i vrtića u 2019. godini izdvojila 50 miliona dinara, što je duplo više nego u prethodnoj kada je renovirano sedam predškolskih ustanova.

VESIĆ: Beograd ima budućnost u kreativnoj industriji

VESIĆ: Beograd ima budućnost u kreativnoj industriji

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić obišao je danas vrtić "Snežana" u Đušinoj ulici i jaslice "Zvončica" na Karaburmi, čiju rekonstrukciju je finansirala opština Palilula. On je tom prilikom rekao da je opština Palilula prošle godine za rekonstrukciju šest objekata PU "Boško Buha" izdvojila 25 miliona dinara, a da će ove godine ta suma biti udvostručena.

- Mi smo uradili potpuno novu fasadu, sredili unutrašnjost objekata, okrečili, zamenili prozore, promenili unutrašnju stolariju, uredili zaštitne ograde. To će biti naša politika i u budućnosti, gledaćemo da što više sredstava odvojimo za našu decu da se ona osećaju bezbednije i sigurnije i da provode vreme u adekvatnom ambijentu - rekao je Jovičić i istakao:

- Trudićemo se da iz godine u godinu povećavamo novac, da ulažemo u naše vrtiće, jer na prvom mestu su nam deca što se tiče vođenja politike od strane opštine Palilula. Želimo da odvajamo sredstva, želimo da roditelji budu zadovoljni, da pokažemo koliko nam je važno i koliko nam je stalo da nam deca borave u toku dana u humanim uslovima, u čistom, pedantnom prostoru - naglasio je Jovičić i zahvalio ljudima iz vrtića koji su dali sugestije šta je to što je potrebno da se uradi i na koji način da se deca osećaju bolje.

aleksandar-jovicic
Foto: Srbija Danas

Direktor PU "Boško Buha" Vanja Najdanović je uputio veliko hvala Opštini i predsedniku opštine - Vi zaista ovde vidite jednu novu okolnost u smislu bezbedonosnog aspekta za našu decu, ne bavimo se kozmetičkim radovima nego prosto  suštinski menjamo uslove za bezbedan boravak dece - rekao je Najdanović. 

Rukovodilac objekta "Zvončica" Jelena Ranđelović Novičić zahvalila se ispred celog kolektiva na tome što je njihov objekat, kako je rekla, od poda do plafona renoviran i što im je omogućeno da uživaju u novim uslovima.

Zoran Nikolić o TAJNAMA BEOGRADA, ali i tome koliko Beograđani istinski poznaju SVOJ GRAD (VIDEO/FOTO)

Zoran Nikolić o TAJNAMA BEOGRADA, ali i tome koliko Beograđani istinski poznaju SVOJ GRAD (VIDEO/FOTO)

- Objekat je samo jaslenog tipa, ima 153 upisane dece. U objektu je sada totalno drugačija atmosfera, prijatna, svetla, topla u pravom smislu te reči. Ovo će previše značiti i deci i nama. Atmosfera sama, udobnost, lakši rad, deca se osećaju drugačije. Sobe su nam mnogo svetlije, zimi toplije, jer je objekat sazidan 1965. godine, stolarija je već bila dotrajala tako da je u svakom smislu odlično i hvala još jednom - istakla je Jelena Ranđelović Novičić.

PU "Boško Buha" ima 32 objekta na teritoriji opštine Palilula. Ove godine pored vrtića "Snežana" koji je nedavno renoviran, u planu Opštine je izvođenje većih radova i rekonstrukcija vrtića "Ježurko" i "Suncokreti".

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
27 Beograd