fbpx
Skip to main content
Vršnjačko nasilje

Dečak (16) zadobio povrede na ruci na velikom odmoru školi u Nišu, utvrđuju se okolnosti

Foto: Youtube/Printscreen/Jovan Manic/Srbija Danas
Jedan momak od 16 godina zadobio je naprsline leve ruke čak na četiri mesta, na velikom odmoru u Elektrotehničkoj školi "Nikola Tesla"

Njega je zbrinula Hitna medicinska pomoć, posle čega je on smešten na Dečiju hiruršku kliniku gde mu je stavljen gips i gde je hospitalizovan. Ovaj nemili događaj se zbio 13. septembra u prepodnevnoj smeni.

Direktor ove škole, Nebojša Sokolović kaže da se incident između dva istodobna dečaka dogodio na velikom odmoru.

- Pre izveštaja policije ne bih mogao da kažem detaljno šta se dogodilo, ali će sigurno neko od vinovnika da snosi disciplinsku kaznu. Naša škola je i po rečima policije, jedna od najbezbednijih škola u Nišu tako da nam je potpuno nemoguće da se ovo dogodilo. To nije bila dečija igra, ali jedan đak je drugom uvrnuo ruku, nije ga udario, i tada je ruka naprsla na tri ili četiri mesta. Sada je takvo vreme, deca treniraju razne borilačke veštine tako da je vrlo moguće da su jedan drugom pokazivali zahvate, ali očigledno neoprezno. Zasedao je odmah naš tim za bezbednost i doneta je odluka da tek posle istrage policije donesemo o naše zaključke - saopštio nam je Sokolović.

Direktor škole objasnio je da do tuče nije došlo već da je jedan učenik drugom pokazivao neke pokrete i da je tom prilikom nastala povreda.

Vršnjačko nasilje
Foto: Profimedia/ilustracija

Kako se nezvanično saznaje, u ovoj školi policija je u nekoliko navrata dolazila da ispita slučaj.

- U ovom slučaju se ne može reći da ima elemenata vršnjačkog nasilja jer to nije bio napad grupe na dečaka. To je bio običan sukob, a kako može ruka da prsne na par mesta samo od zavrtanja ruke to je stvarno malo neobjašnjivo - saznaje se nezvanično u policiji.

Na Dečjoj hirurgiji su potvrdili ovaj slučaj, rekavši da dečak nije imao drugih povreda.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare
Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd