Utorak 19. mar 2024.
Drug nije meta

HOROR u Srbiji: Maloletnik SILOVAO druga! Deca se prodaju za paklu cigareta!

Foto: Profimedia
Potresna priča iz Kazneno-popravnog doma

Kako se saznaje, incident se dogodio u Kazneno-popravnom zavodu u Kruševcu dok su svi u Domu spavali. Dva dečaka, obojica štićenici Doma bili su u istoj prostoriji kada je stariji od njih iskoristio svog druga u trenutku kada nije bilo drugih ljudi koji bi dečaku pomogli.

Emina je pre par dana podržala ALEKSINU MAMU, a ovo je njena današnja PORUKA O VRŠNJAČKOM NASILJU!

Dečak I.Š. je nakon seksualnog zlostavljanja udaljen od drugih štićenika Doma.

Zbog delikatnosti slučaja, s obzirom na to da je i silovatelj maloletnik, on je udaljen od druge dece u Domu i nalazi se u posebno obezbeđenom prostoru pod pojačanim naadzorom – priča izvor.

dečak
dečak
Foto: Profimedia/ilustracija

Protiv njega se, kako se saznaje, vodi istraga i on će ostati u Domu. Oštećeni dečak je posle pregleda lekara takođe ostao u Domu, ali na bezbednom mestu.

Iako delikatna, ovakva situacija u kazneno-popravnim domovima nažalost nije neuobičajena. Ovo ne čudi s obzirom na to da je u vaspitno-popravnom domu u Kruševcu trenutno smešteno oko 200 štićenika, među kojima i desetak devojaka.

MINISTARSTVO PROSVETE NA RASPUSTU: Ako vam neko maltretira dete, čekajte septembar

Problematično je to što deca koja su ovde smeštena dolaze i zbog teških oblika nasilja. Tako među štićenicima VP doma njih 10 odsto je osuđeno za nasilničko ponašanje, a 8 odsto za ubistvo.

Kamerama sprečavaju incidente

U "sivom domu" danas se mnogo veća pažnja posećuje devojkama da bi se sprečili seksualne odnose sa mladićima.

- Ranije su devojke i momci bili zajedno na krugu. Bilo je tu nekih žbunića, u kojima su se „družili“ pa su devojke ostajale trudne. Tek 2004. godine devojkama je bilo zabranjeno da se šetaju po krugu, da bi se sprečile takve stvari. Naravno, oni uvek nađe mesto i način da zadovolje svoje porive. Ali im je sada znatno teže, jer je veći dao kruga prekriven kamerama – dodaje sagovornik.

Mnogi su skloni agresivnom ponašanju, a veliki broj štićenika su pre dolaska u dom bili žrtve nasilja. Kako čuvari pričaju, iako je ovaj slučaj težak, povlači sankcije, češće se dešavalo da štićenici među sobom ugovore seks, i to za nadoknadu!

- U svakoj generaciji imate nekolicinu stićenika koji dobrovoljno pružaju seksualne usluge za određenu nadoknadu. Obično za cigarete, ređe za novac. Najčešće se radi o oralnom seksu, mada ima i analnog. Čuvari se trude da spreče ovakve stvari, ali to nije uvek moguće – priča jedan od bivših čuvara sivog doma.

Podsetimo pre nekoliko meseci je iz Doma izašla devojka iz Kruševca koja je služila kaznu zbog brutalnog ubistva penzionera kojem je pružala seksualne usluge. Trenutno se u Domu nalazi i momak koji je metalnom šipkom ubio prolaznika, a onda u istrazi izjavio kako ga je "čovek prisiljavao na oralni seks".

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd